Agricultura, in pragul falimentului din cauza secetei
Din cauza secetei din ultima perioada,áagriculturaáeste in pericol, iar daca nu ploua in urmatoarele zile 90% dintre culturile de primavara vor fi distruse complet, spune Laurentiu Baciu, presedintele Ligii Asociatiilor Producatorilor Agricoli din Romania (LAPAR.

“Daca ploua in urmatoarele zile, mai salvam ceva, daca nu, 90% din culturile de primavara, si aici ma refer in special la floarea-soarelui si porumb, vor fi distruse complet. Deja 50% din culturi sunt compromise definitiv. In aceste conditii, agricultura noastra o sa intre in faliment”, a declarat Baciu pentruáBursa.

El a precizat ca productia de rapita si grau este mai mica cu 50% si ca suntem aproape de situatia din 1950, ceea ce este tragic pentru agricultura.

“Aceasta este realitatea si noi am facut apel catre autoritati. Acum lucram la o scrisoare pe care o vom trimite domnului Ponta. (…) Este dezastru, ne apropiem de situatia care era in 1950. Vrem sa se instituie starea de urgenta”, a adaugat acesta.

Baciu a adaugat ca situatia din Galati, Vaslui, Tulcea si Iasi este “catastrofala”.

Miercuri, inainte de a pleca la Bruxelles, premieruláVictor Pontaáa solicitat ministrilor Agriculturii, Finantelor si Economiei sa ii prezinte solutii de sprijinire a agricultorilor in perioada de seceta.

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

┬ę 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares