S-a descoperit o mutatie genetica ce ajuta la prevenirea Alzheimer-ului
Mai multi cercetatori islandezi de la Institutul de Cercetare deCODE au descoperit,in urma unui studiu, o mutatie genetica ce ii protejeaza pe unii oameni de boala Alzheimer. Oamenii de stiinta sustin ca unátratamentápentru aceasta boala ar putea fi dezvoltat in curand.

PotrivitáThe Guardian, cercetatorii au descoperit o mutatie genetica ce se regaseste la doar 1% din cei 1.795 de oameni care au participat la studiul islandezilor.

Desi este rara, aceasta se pare ca are un efect de protectie impotriva afectiunii degenerative progresive a creierului. Geneticienii estimeaza ca oamenii care au aceasta mutatie au mai multe sanse sa ajunga la varsta de 85 de ani.

Boala Alzheimer este o afectiune degenerativa progresiva a creierului care apare in special la persoanele in varsta. Alzheimer afecteaza functiile de cunoastere a creierului, capacitatile intelectuale si provoaca tulburari de comportament.

Boala Alzheimer este cea mai comuna forma deádementaási afecteaza aproximativ o jumatate de milion de oameni doar in Marea Britanie.

CategoryUncategorized
Tags
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

┬ę 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares