Dmitri Rogozin
Dmitri Rogozin
Foto: Agerpres
áReprezentantul special al Kremlinului pentru Transnistria, vicepremierul rus Dmitri Rogozin, a trimis o delegatie de experti rusi la Tiraspol, a caror misiune este sa “acorde sprijin metodic executivului transnistrean”, relateazaáAgerpres.

“Am trimis o delegatie de experti rusi la Tiraspol pentru a acorda sprijin metodic executivului Transnistriei”, a anuntat vineriápe TwitteráDmitri Rogozin.

Expertii rusi s-au deplasat in regiune pentru a “cerceta situatia socio-economica din interior”, precizeaza agentia regnum.ru. “Pe baza rezultatelor analizei vor fi redactate recomandari, care sa ajute la crearea unor conditii favorabile pentru atragerea investitorilor in zona si a unor mecanisme eficiente pentru depasirea situatiei socio-economice dificile”, a informat serviciul de presa al asa-numitei presedintii transnistrene.

NeÔntÔmplŃtor, dupŃ sosirea “experților” ruși, Transnistria a reziliat contractul de furnizare de energie electricŃ cu RomÔnia, punÔnd presiune pe autoritŃțile de la București ţn chestiunea moldoveneascŃ.

Liderul transnistrean Evgheni Sevciuk s-a intalnit cu membrii delegatiei ruse si a discutat cu ei despre promovarea produselor transnistrene pe piata rusa. De asemenea, partile au abordat chestiuni legate de realizarea proiectelor umanitare ale Rusiei pe teritoriul Transnistriei.

Denersurile lui Dmitri Rogozin se circumscriu declarațiilor acestuia privind strategia geopoliticŃ a Rusiei ţn viitorul apropiat, acesta declarÔnd pentru publicațiaáVedomosti.

“Vom avea o noua doctrina militara… ea va fi transpusa in practica de noul presedinte (Vladimir Putin – n.red.). Este o strategie a lupului tehnico-stiintific, care nu alearga dupa urma, ci vede punctul spre care fuge iepurele, pe care-l prinde dintr-o singura saritura, pe drumul cel mai scurt”, a explicat Rogozin.

Actuala doctrina militara a Rusiei, aprobata de presedintele Dmitri Medvedev in februarie 2010, inscrie in categoria amenintarilor externe desfasurarea sistemelor antiracheta, militarizarea spatiului cosmic, desfasurarea sistemelor nestrategice de mare precizie. Rusia isi rezerva dreptul de a folosi arma nucleara ca raspuns la utilizarea impotriva ei si a aliatilor ei a armamentului atomic si a altor arme de distrugere in masa, precum si ca raspuns la o agresiune de amploare cu utilizarea armamentului conventional, cand in pericol este pusa insasi existenta statului rus, aminteste Vedomosti.

CategoryUncategorized
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

┬ę 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares