Cat traiesti in functie de luna in care te-ai nascut
Toamna e un anotimp la care jinduim mai ales in aceasta perioada de canicula. Insa toamna este si perioada din an in care cu siguranta am fi vrut cu totii sa ne nastem, recent oamenii de stiinta descoperind ca cea mai mare parte din centenari a venit pe lume in septembrie, octombrie sau noiembrie.

Analiza realizata in SUA a aratat ca de departe cele mai putine sanse sa atinga suta de ani le au cei nascuti primavara, mai ales in luna martie, relateazaMedicalDaily.

Autorii studiului, Leonid A. Gavrilov si Natalia S. Gavrilova, de la Universitatea Chicago, s-au folosit de datele referitoare la peste 1.500 de centenari. Acestea au fost comparate cu datele privind 10.855 de perechi de gemeni cuviatascurta si cu altele dintr-un al treilea grup, asa-numit “de control”.

Au descoperit ca exista o legatura intre luna in care venim pe lume si speranta de viata. Astfel, cei nascuti in septembrie, octombrie si noiembrie au cele mai mari sanse sa devina centenari, in timp ce cei veniti pe lume in martie, aprilie, mai, iunie si iulie au considerabil mai putine sanse sa fie atat de longevivi.

Mai multe studii anterioare aratasera ca persoanele nascute din septembrie pana in decembrie, inclusiv, au o speranta de viata mai mare decat cele venite pe lume in alte luni. Una dintre explicatii este si faptul ca primii au si ogreutatemai mare, ceea ce le influenteaza dezvoltarea ulterioara.

S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.