Visinele detoxifica organismul si tin rinichii sanatosi
Visinele, consumate atat proaspete, cand e vremea lor, cat si congelate, contin o mare cantitate de potasiu, care contribuie la stabilizarea ritmului cardiac si la sanatatea pielii, fara ca acestea sa fie insa singurele beneficii de pe urma consumului lor.

Ele sunt de folos inbolide rinichi, stomac siafectiuniale cailor respiratorii, scad colesterolul, coboara nivelul de acid uric din sange, ajutand astfel la prevenirea atacurilor de guta, detoxifica organismul, au actiune usor laxativa.

Cea mai veche mentionare a visinului dateaza din anul 340 i.Hr, gasindu-se intr-o lucrare a lui Aristotel in care este descrisa tehnica de inmultire a acestuia.

In scop terapeutic, de la visin se folosesc coditele fructelor, frunzele si scoarta ramurilor tinere. Cand mananci visine nu te grabi sa arunci coditele. Contin potasiu, derivati flavonici si tanin.

Ceaiuri pentru suferinzi, dar si pentru oamenii sanatosi

Acestea se folosesc in ceaiuri diuretice, simple sau in amestec cu cele de cirese ori matase de porumb, sub forma de infuzie. Datarita taninului din compozitie, ceaiul de codite de visine are proprietati astringente, folosindu-se si in caz de diaree.

Frunzele de visin, bine uscate si maruntite, se folosesc, sub forma de decoct, fierte la foc mic timp de 15 minute, pentru unceaidiuretic. Datorita iodului si potasiului din compozitie, ceaiul din frunze de visin se recomanda in tratarea afectiunilor cardiace si a diareei.

Scoarta de pe ramurile tinere, bine uscata si maruntita, se fierbe, obtinandu-se un ceai excelent impotriva febrei. De altfel, ceaiul din scoarta de visin se recomanda, din cand in cand, si oamenilor sanatosi, in scopul prevenirii bolilor de rinichi.

Ca sa ai visine pe tot parcursul anului exista doua metode de conservare, prima fiind congelarea, care pastreaza integral toate proprietatile fructului. O alta metoda de conservare este punerea visinelor la murat, folosind aspirina netamponata.

Contraindicate diabeticilor si obezilor

Trebuie amintit aici si faptul ca din visine sialcoolse prepara si renumita visinata, licoare cu gust inconfundabil, cu care gospodarii cinstesc marile sarbatori de peste an si nu numai.

Consumul de visine nu trebuie insa exagerat. 200 de grame de visine pe zi sunt suficiente oricui. Visinele trebuie consumate cu mare prudenta de persoanele care au o aciditate ridicata a sucului gastric, de cele care sufera de diaree saudiabet,obezitateori afectiuni cronice ale plamanilor.

CategoryUncategorized
Tags
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares