George Roncea este unul dintre puținii jurnaliști care au pus în practică expresia lui Pamfil Șeicaru: “Călimara unui gazetar de luptă nu poate fi umplută cu apa sălcie a amabilităților.” Activist pe baricadele Pieței Universității din 13-15 iunie 1990 și, ulterior, în mass-media centrală, a luptat de-a lungul carierei sale împotriva corupției de orice fel.

 Este cel care a publicat în premieră lista celor 330 de masoni și a părăsit de curând presa cu un gust amar, denunțând aservirea acesteia la grupuri de interese.

Bun cunoscător al oamenilor, George Roncea a fost amabil să ne explice din perspectiva sa situația politică, economică și socială a României.

 

Reporter: Scandal de plagiat, raportul CE pentru Justiție, referendum pentru demiterea președintelui, acuzații din partea ambelor tabere ș.a.m.d. O adevărată nebunie. Ce se întâmplă cu România și cu românii în general?

George Roncea: Probabil că se duce în cap România. Este o evidență. Dar nu se duce în cap de azi, de ieri, ci de vreo 20 de ani. Acum, doar cred că s-a ajuns la un punct de apogeu. Pentru că se întâmplă două lucruri importante. Pe lângă tot ce ai spus tu, mai trebuie pomenit un lucru foarte important. În acest an, au intrat pe rol și spre finalizare și s-au și executat deja în anumite cazuri, cum este cazul domnului Sorin Ovidiu Vântu, niște dosare de foarte mare importanță. Avem dosarul I.C.A., în care este vorba de Dan Voiculescu, unde ar putea lua pentru delapidare 13 ani. Este dosarul domnului Patriciu, care a început în 2006, dacă nu mă înșel, în care ar putea lua și nu e vorba doar de el, sunt vreo 20 și ceva de inși, vreo 15-18 ani, avem dosarul lui Cătălin Voicu, general la 36 de ani și aflat în legătură cu clanurile țigănești, cu cinci ani de executare, Năstase mai are încă două dosare la care se mai pot adăuga niște pedepse și el este deja în pușcărie. Mai avem încă un dosar, care este foarte important, de spionaj și trădare și care include pe Vadim Benyatov, agentul lui Stamen Stancev, agent rus, și doi miniștri de la UDMR și al lui Codruț Sereș, omul de casă al lui Voiculescu, în care pedepsele sunt de vreo 20 de ani la fiecare. Plus, o listă de aproape 20 de demnitari ai Guvernului Tăriceanu, implicat și el într-un fel sau altul în aceste dosare. Toate aceste dosare au ajuns, după lungi amânări, în pragul acestui an în stadiul de finalizare.

 

Buba enormă, după 20 de ani, are un punct de plecare. Gașca FSN-istă, protejată de Moscova, care a ajuns la putere în decembrie 1989 și al cărei șef a fost Ion Iliescu, a reușit să obțină protecția lui Iliescu pentru a face bucăți această țară. S-a înființat Fondul Proprietatea, în 1992, condus de Emil Dima, care a făcut și el bucăți peste 6.000 de întreprinderi și date pe mâinile unor grupuri. La vârful acestor grupuri s-au aflat Vântu, Patriciu, Voiculescu și încă o listă de vreo 300. Absolut toți, în legătură directă cu Securitatea: turnători, agenți, colaborator. Acești oameni au distrus economia României în beneficiul personal.

 

Reporter: … deci, acești oameni pe care i-ai menționat și care sunt la putere sau apropiați ai Puterii, sunt speriați acum de mâna Justiției?

George Roncea: Nu se poate spune asta. În realitate, actuala Putere nu este cea din Parlament care votează sau mai știu eu ce, adevărata Putere este cea a acestei găști de securiști, pentru că acesta este cuvântul, aflată la butoane încă din anii ’90, care a pus mâna mai pe tot și care s-a trezit din 2006 cu o enormă surpriză. Băsescu i-a zis „Pa!” Băsescu a făcut parte din acest sistem, a fost și ministru, dar s-a întâmplat ceva cu el în 2006, a spart Omerta, ca-n clanurile mafiote. Primul lucru care s-a întâmplat, a fost când i-a refuzat lui Patriciu mătrășirea dosarelor Rompetrol. Pe un bilețel galben sau roz și așa mai departe. Tot în 2006, au fost dați afară 28 de generali din SRI și alte servicii, vreo 50 și ceva de colonei, oameni care reprezentau structura de bază a informațiilor FSN, PDSR, PSD și care au asigurat tranziția afacerilor de trădare ale acestor ofițeri. După ce au avut parte de imunitate totală până în 2006, s-au trezit cu o surpriză: Băsescu nu le-a mai garantat această demnitate, dosarele au plecat, iar judecători și procurori tineri s-au pus pe treabă. Cine are curiozitatea, poate vedea că judecătorii care s-au ocupat de dosare, precum cele ale lui Patriciu, sunt oameni tineri, în jur de 40 de ani. Procurorii, la fel. Acești magistrați au luat legea în mână și au început să o aplice. Iar acei indivizi s-au trezit cu o imensă surpriză. Voiculescu a spart cât a vrut el, a strâns miliarde, miliarde. Patriciu, un alt șmecher al acestui sistem care a strâns, la fel, miliarde și miliarde și a făcut ce a vrut el, cu cine a vrut el, dintr-o dată, se trezește chiar anul acesta, cu perspectiva de a executa 20 de ani de pușcărie.

 

Semnalul cel mai dur, momentul din care, după părerea mea, a plecat această criză, a fost surpriza enormă pe care a avut-o sistemul: arestarea lui Adrian Năstase. Din 1989 și până astăzi, niciodată acest sistem nu și-a luat-o în bot ca acum. Până în ultima clipă, Năstase și ai lui au crezut că se va rezolva. Nu s-a rezolvat, iar Năstase e la închisoare, în pofida tentativei penibile de suicid, în pofida situației cu pistolașul, cu glonțul magic …

 

Reporter: … și Băsescu a declarat de curând că această nebunie politică a început în momentul condamnării lui Adrian Năstase, dar, aceste persoane, pe care le-ai menționat până acum, nu puteau acționa tot timpul chiar de capul lor. Mai ales dacă implicăm și mediul extern, care nu este tocmai ignorant. Ne putem gândi și la implicații americane sau rusești în toți acești ani?

George Roncea: România se află, geopolitic, într-o zonă tampon, în care Rusia și-o adjudecă de mulți ani de zile. Dintotdeauna, de fapt. Evident că o parte din procesele politice din România au de-a face și cu interesele Moscovei. Dacă ne uităm la Patriciu, cu dosarele lui, el a dat Rompetrol la Kazahstan, care este stat fondator al CSI, iar în momentul de față, o mare parte din KazMunaiGas este administrat de Gazprom, deci Rompetrolul, o avere a României clădită cu eforturi, a fost transferat de Patriciu direct rușilor. Voiculescu, la fel. Afacerile și șmenurile lui au de-a face cu “frații” ruși, iar afacerile lui Vântu sunt concentrate pe o axă moldo-rusească stabilită la Chișinău, aflate într-o legătură directă cu Moscova. Trei dintre vârfurile acestui clan mafiot, care au acționat cu acordul lui Ion Iliescu, au legături cu Rusia. Deci, putem spune că este și interes rusesc.

 

Dacă ne uităm, în schimb, la apariția lui Wesley Clark, observăm că el nu a apucat să își ducă stagiul militar până la capăt. A fost forțat să renunțe la stelele de general cu trei ani înainte de încheierea stagiului său, probabil nu a fost un general atât de emerit pe cât crede lumea. În realitate, în întreaga sa viață a fost un general mai … de paie, a fost implicat în masacrul de la Waco, mă rog și alte chestiuni de geografie, însă el reprezintă acum interese de afaceri, conduse vizibil la vârf de George Soroș. Despre acest Soroș, se crede că este capitalist. Ei bine, nu este chiar atât de capitalist pentru cine are curiozitatea să-i citească scrierile. Soroș, care l-a amplasat pe Wesley Clark lângă Ponta, pentru a contrabalansa imaginea unei intervenții rusești. Soroș face parte dintr-o gașcă de afaceriști israelieni vorbitori de limbă rusă, cu multe interese de afaceri în România.


Reporter: În acest caz, putem vorbi, practic, de o iluzie în ceea ce privește protejarea resurselor României de către Guvernul Ponta. Premierul a vorbit de salvarea Roșiei Montane zilele trecute …

George Roncea: Victor Ponta este o ficțiune. El nu există. El este un purtător de ficțiuni, ca în desenele animate. În realitate, el este o interfață, cum este și Crin Antonescu. Toată lumea știe de viața lui Crin: omul care n-a fost în viața lui în Parlament, care nu exista practic în spațiul politic, a fost doar maimuțica lui Voiculescu și Patriciu. Pentru că Patriciu a vândut practic PNL și asta a primit Crin atunci, o căsuță și niște bănuți. Crin este doar un personaj de suprafață, pentru public.

 

În spate, sunt acești mega-moguli, care dirijează aceste personaje și absolut toate acțiunile lui Ponta, până la condamnare, au fost dirijate direct de Adrian Năstase. Acum nu știu, fiind în închisoare, cât mai poate dirija Năstase, însă, este evidentă debusolarea lui Ponta în această campanie și de aceea nu cred că vor avea succes la acest referendum. Ceea ce folosesc ei acum este valul de ură, cu ciomegele mediatice, trusturile lor, cu care au dezinformat în ultimii ani. Se folosesc de măsurile de austeritate și, surpriză, iată că Ponta care spunea că nu se va înțelege niciodată cu FMI, iată că trimite acum două miliarde și alte câteva miliarde la anul. Că, vezi Doamne, Băsescu a făcut și a dres. Băsescu a făcut ceea ce trebuia făcut în acel context. Ei au folosit acest pretext cu austeritatea pentru a scăpa.

Să ne gândim că Patriciu, Vântu și Voiculescu au împreună vreo patru miliarde de euro.

 

Reporter: Este o coincidență vizita lui Alexander Kondyakov? La fel ca și în cazul ultimei vizite, a motivat că este doar vorba de afaceri. El a fost un apropiat al celor care au dorit suspendarea lui Băsescu în 2007 și cunoscut ca fiind unul dintre liderii masoneriei rusești…

George Roncea: Da, este secretarul Marii Loji Masonice a Rusiei. Cunosc situația, sunt în temă. Kondyakov nu vine aici doar în vizită de curtoazie, vine cu afaceri precise aici. El este cel care a aprins lumina Marii Loji Naționale a României, care l-a instituit pe Eugen Chirovici, un subordonat al lui Năstase și al lui Voiculescu, în urmă cu mai mulți ani. Legătura masoneriei române cu branșa rusească. Vizita lui Kondyakov din 2007 nu a fost doar pentru a se întâlni cu Tăriceanu, ci și cu “frați” sau ofițeri. Nu cred în coincidențe, mai ales în momente de tensiune. Evident că vizitele reprezintă interese, mai ales geopolitice, pentru că amplasarea scutului, de exemplu, îngrijorează Moscova. Pe de altă parte, dorința vizibilă a basarabenilor, cu sprijinul lui Băsescu, de a se elibera de sub jugul rusesc și a merge pe direcția reîntregirii, chiar astăzi (n.r. ieri) au avut loc ciocniri între tinerii basarabeni unioniști de la Cahul cu membrii Ligii Tineretului Rus sau patrioți ai Moldovei, personaje crescute și alimentate de Rusia și care, iată, sunt gata să iasă și la bătaie.

 

Problema Basarabiei este majoră. Rusia nu vrea să scape din gheare Basarabia, iar președintele Băsescu a avut întotdeauna o atitudine fermă în privința asta. Dovadă că cele mai violente ieșiri publice ale reprezentanților Moscovei din ’45 încoace au fost la adresa lui Băsescu.


Reporter: Chiar acum o săptămână, Rep. Moldova a interzis prin lege simbolistica comunistă

George Roncea: Da. Evident. În 2009, Băsescu a ieșit public și a luat partea basarabenilor, umiliți și bătuți de hoardele Moscovei. Din acel moment, s-au schimbat foarte multe lucruri, pentru că, să ne reamintim, în epoca Adrian Năstase-Iliescu, au fost acordate doar 300 de cetățenii basarabenilor. Este un drept natural, iar faptul că Băsescu a dat liber acestui drept și aplicării legii, de fapt, iar 200.000 de basarabeni au profitat de șansa care le-a fost furată prin acordul Ribbentrop-Molotov. Evident că acest proces va continua, iar basarabenii vor dobândi cetățenie română și protecție europeană, iar atunci rușii nu mai pot să facă tot ce vor ei, cum au făcut până acum. Pentru că nu mai poți bați sau să calci în picioare niște inși care sunt protejați de legi europene.

 

Așadar, în încerarea de a-l demite pe Traian Băsescu se îmbină mai mulți factori. Există și niște interese de a privatiza ce a mai rămas de privatizat, vegheat de ochiul lui Wesley Clark. Acest individ este responsabil de bombardarea Kosovo, a unei țări. S-a dovedit ulterior că nu existau motive legitime pentru acel bombardament și, tot ulterior, s-a dovedit că Clark a devenit proprietarul unei bogății enorme în acea regiune, mai exact, niște mine de cărbuni. De asemenea, Clark este implicat în Polonia, în extragerea gazelor de șist, iar convingerea mea este că numirea lui Clark de către Ponta reprezintă urmărirea unor interese de afaceri sau de business ale unor oligarhi cu multiple cetățenii și multiple pașapoarte.


Reporter: Să revenim puțin în țară. Am vorbit despre multe nume: Voiculescu, Vântu, Patriciu, Ponta, Antonescu și așa mai departe. Pentru toți, pentru prima dată după 20 de ani, o zi ar putea fi fatidică. Ce ne poți spune despre 29 iulie?

George Roncea: Eu cred că românii care nu vor să se mai întâlnească cu aceste figuri împuțite nu vor participa la această insidioasă chemare la vot. Numai la Iliescu dacă ne gândim care a scos minerii să măcelărească bucureștenii în stradă de cinci ori, care a dat ordin să se tragă în studenți, cu glonț pe țeavă. Cum aș putea eu să ascult de cântecul de sirenă al lui Voiculescu și Vântu? Ei au în realitate nevoie de aparența votului popular pentru a găsi o scuză în fața factorilor europeni, iar o eventual prezență la vot doar le-ar face jocul, oferindu-le legitimitate.

 

Cei care vor să nu-i mai vadă pe acești oameni, decât la pușcărie, adică acolo unde le este locul, trebuie să facă un lucru foarte simplu: să nu participe la această mascaradă. Pentru că este o mascaradă. Vedem de două săptămâni la câte încălcări de legi s-au pretat liderii USL.

Au acționat metodic, din Manualul Micului Bolșevic, pentru că Iliescu se ocupă din spate de toată această poveste.

Deci, la vot nu se vor prezenta atât de mulți români pe cât se preconizează.


Reporter: Cvorumul nu va fi îndeplinit, iar Băsescu se va întoarce la Cotroceni?

George Roncea:Cam așa cred eu. Pe 10 iunie, românii au tras o zdravă palmă peste bot PDL și pe bună dreptate și probabil că acest partid va avea viitorul PNȚCD și și-l merită pe deplin, iar pe 29 iulie românii au altă șansă să mai dea și-un picior în fund găștii politice care a mai rămas. PNL, PSD, UDMR, minorități și altele, au șansa acum să-și ia o palmă peste bot prin neparticiparea românilor la vot. Partide care timp de 20 de ani au jefuit și au jefuit și au tot jefuit.

 

Ne aflăm într-o perioadă de criză acum, pentru că Verestoy Attila a tăiat 49% din pădurile județelor care le-a avut pe mână, pentru că Patriciu a furat ca la balamuc, a vândut Rompetrolul cu de 200 de ori sub prețul pieței, pentru că Voiculescu a furat de-a stins, în concluzie, această gașcă a furat averea românilor pentru care au muncit. Banii care ne lipsesc acum se află la Patriciu în conturi, la Voiculescu în conturi, la Vântu în conturi.


Reporter: Vorbim de o pedepsire a partidelor politice: PDL, PSD, PNL ș.a.m.d. Practic, nu există încredere în nici un partid politic. Dar, ce vor putea alege românii după 29 iulie, politic vorbind, dacă toate vor fi pedepsite?

George Roncea: Vor fi anticipatele după 29 iulie, indiferent de rezultate. Probabil că se va încerca o nouă ordonare a spectrului politic. Evident, că PSD-ul se va concentra pe membrii vechi. Gândiți-vă că FSN s-a bazat pe cele cinci milioane de carnete roșii, moștenite de la PCR. Astăzi, PSD beneficiază de o masă similar de 4-5 milioane de simpatizanți. Acești oameni există, sunt pensionarii, moșii care se uită la Iliescu cu drag, sunt babele, că sunt babe acum fetele de la APACA. Însă, nu această categorie de români asigură subzistența României. Aceia sunt cei care fac parte din generația mea, cei care muncesc cu adevărat, care plătesc taxe, care au firme, care plătesc la bugetul statului bani pe care îi șmanglește, să zic, acest stat complet aiurea. Sunt multe feluri de a se scurge bani, fie și prin sutele de mii de țigani care merg cu Mercedesul să-și ia bani de la primării. Ar mai fi un exemplu, cele 23.000 de salarii ale revoluționarilor lui Ion Iliescu, de 700 de euro fiecare, plus alte terenuri și proprietăți care însumează peste 300 de milioane de euro. Deci, nu ar fi greu de rezolvat până la urmă. Cu un pix și o foaie în față, se pot desluși în câteva ore locurile prin care bugetul se duce dracului.

 

Reporter: Vorbim de români care muncesc, plătesc taxe și așa mai departe. Practic, vocea lor nu există și nu sunt reprezentați de nimeni. Există astăzi o tentativă de regrupare a “dreptei”…

George Roncea: Da, în jurul unor maimuțici. Dacă ne gândim la Tismăneanu, tatăl său a venit pe tancurile rusești în România. El este un om literalmente de “stânga”. Pentru că “dreapta” presupune credința în Dumnezeu, nu putem vorbi de o “dreaptă” fără Dumnezeu. Iar ceilalți s-au adunat dintr-un oportunism aparte, pentru că au văzut că românii s-au săturat de “stânga”, și încearcă să-i păcălească pe cele 5-6 milioane de români cu orientări de “dreapta”. Eu consider că aceste tentative nu vor avea succes, pentru că aceste personaje lipsite de vitalitate românească nu vor reuși să păcălească prea mulți români. După exemplul PSD, vor obține și ei niște feliuțe, dar nu reprezintă o perspectivă reală de “dreapta”. Pentru că lipsa înclinației lor către credința românească, tradițiile românești sau eroii care și-au dat viața pentru aceastățară, nu le vor putea oferi succes. Ori, aceste recente tentative sunt complet lipsite de ce am enumerat. Nu va fi o “dreaptă”, ci o “fantomă de dreapta”. Acești lideri sunt doar maimuțe și vor obține doar ceea ce obțin maimuțele: niște aplauze și, eventual, niște banane.


Reporter: O “dreaptă” practic nu există, iar “stânga” o cunoaștem deja… După 29 iulie?

George Roncea: Acum ce se întâmplă, din 1989 încoace, lumea se află într-un război. Acest război are un nume: se numește război axiologic. Este un tip de război care are obiectiv destructurarea și destrămarea acestui neam pe bucăți. Există o literatură în acest sens, în academiile militare se învață despre acest tip de război. Nu este o noutate ceea ce spun eu acum, România se află într-un război total. În acest an, acest război a ajuns într-o fază de apogeu. Să vedem ce se întâmplă mai departe. Mă aștept la orice. De exemplu, aflați în aceeași situație, sârbii au pus mâna pe arme. Românii sunt mai așa, mai calmi, mai se duc la mare, pun mâna pe o sticlă de bere eventual. Să vedem…

Interviul a fost realizat de Marius Florian

 

Sursa: http://www.opiniasociala.ro/index.php/interviuri/351-exclusiv-george-roncea-dreapta-presupune-credinta-in-dumnezeu-acesti-asa-zisi-lideri-de-dreapta-vor-primi-ce-primesc-maimutele-niste-aplauze-si-eventual-niste-banane

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares