Uleiul de sofranas te scapa de burta
Uleiul de sofranas poate fi folosit intr-o multime de feluri atunci cand gatesti. Desi este bogat inácalorii, studiile clinice arata ca prin consumul sau moderat poti sa reduci semnificativ grasimea abdominala.

ConformáLiveStrong, orice cantitate de grasime viscerala pune o presiune asupra organelor interne si poate duce laáboliácardiovasculare,ádiabetáde tip 2 si infarct. Un studiu publicat in Jurnalul American de Nutritie arata ca fitosterolii reduc gradul de absorbtie al colesterolului.

Acizi grasi polinesaturati omega 6

Uleiul de sofranel contine acest tip de acizi grasi, cunoscuti si sub numele de PUFA. Desi acestia sunt similari cu grasimile saturate in ceea ce priveste valoarea calorica, impactul asupra sanatatii este diferit, caci contin elemente care scad colesterolul.

In plus, este redusa si rezistenta laáinsulina, care este asociata cu grasimea abdominala in exces. Cercetatorii spanioli au ajuns la concluzia ca puii de gaina hraniti si cu acizi grasi polinesaturati sunt excelenti pentru consum, deoarece scad colesterolul si regleaza insulina.

Grasimi nesaturate

Studiile arata ca grasimine nesaturate, precum cele din uleiul de sofranas, ajuta la reducerea grasimii abdominale. Cercetatorii de la Universitatea din Ohio au testat doua tipuri de ulei pe femei aflate la postmenopauza, diagnosticate cu diabet de tip 2. Un grup a ingerat 8 grame de acid linoleic, sau CLA, altul 8 grame de ulei de sofranel. Cel de-al doilea a avut parte de o scadere a grasimii abdominale cu o medie de 1-2 kilograme in decursul a 16 saptamani.

Sfaturi

Desi uleiul de sofranel este asociat cu scaderea grasimii abdominale, consumul excesiv deágrasimiáva duce laáingrasare, asa ca nu este bine sa faci exces. Este recomandat ca grasimile sa nu reprezinte mai mult de 20 si 35% din totalul caloriilor. Pentru a slabi cu succes, este bine sa ai oádietaáechilibrata, fara exces de calorii, dar cu nutrientii necesari.

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

┬ę 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares