Isarescu-Daca-mai-scade-leul-Banca-Nationala-va-incepe-sa-emita-saibe-si-bani-de-MonopolyDupă ce cursul euro-leu a atins un nou maxim, guvernatorul BNR Mugur Isărescu a ieșit public pentru a anunța măsurile pe care le va lua pentru consolidarea monedei naționale. Conform lui Isărescu, în cazul în care cursul ajunge la 5 lei pentru un euro, Banca Națională va începe emiterea de șaibe pe post de monedă metalică și bani de Monopoly în locul bancnotelor.

“În felul acesta vrem să restabilim încrederea populației în monedă”, explică guvernatorul BNR. “Cine n-a avut măcar o dată în viață nevoie de o șaibă, ca să nu mai zic de banii de Monopoly – dacă pici pe Park Place sau Boardwalk, o să plângi și după o hârtie de 5 sau 10 de Monopoly. În plus, sunt și foarte ușor convertibile, oriunde în lume s-a auzit de șaibe și de Monopoly”.

Isărescu îi avertizează totuși pe români că nu e bine să scape chiar de toți leii pe care îi au: “Peste câțiva ani, leul ar putea, de pildă, să intre în Cartea Recordurilor drept cea mică monedă din lume și asta ar putea să-i crească foarte mult valoarea. Atunci o să le pară rău celor care nu mai dețin măcar 100 de lei prin casă”.

sursa: timesnewsroman.ro

CategoryUncategorized
Tags
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares