M-am tot codit și răzgândit dacă să scriu sau nu aceste rânduri. Mi-am dat însă seama că sunt totuși puțini cei care au acces la anumite informații din lumea justiției și că am datoria față de cei mai puțini informați să afirm un adevăr evident pentru cei din “interior”, mai ales cei din Justiție, care cunosc adevărata miză a referendumului de mâine.

Și o voi spune în câteva cuvinte, fără exemple, fără nume, fără date concrete… prietenii știu de ce :))))

Miza este Justiția. Cheia bunăstării unei țări este justiția. De câțiva ani, au început să și-o “fure” și la noi unii care au crezut că au furat atât de mult încât se situează deasupra legii. Pedepse mari. Ani grei de pușcărie, pe care unii îi execută deja, iar alții sunt pe drum, în diferite etape procesuale (apel, recurs…). Ei bine, unii dintre acești devalizatori ai banului public sunt disperați (de fapt, majoritatea lor). Nu vor la pușcărie. Europa e cu ochii pe procesele lor, iar procurorul general al României și Procurorul Șef al DNA sunt garanția că… tăvălugul și treierișul împotriva hoțiilor, va continua. Dacă oamenii ăștia ajung la pușcărie, câștigăm mai mulți bani la buget și mai multă liniște decât ne-au promis Iliescu, Constantinescu și Băsescu la un loc. De ce ? Pentru că acești copii mari și nesătui, „joacă” în continuare jocul prin care s-au îmbogățit, cu șmenuri și șmecherii, fraude și excrocherii a căror principală victimă este bugetul de stat, banul nostru, al tuturor. Ei sunt într-o competiție acerbă între ei, un gen de Monopoly morbid ȘI NU ÎI OPREȘTE DECÂT PUȘCĂRIA ! Doar frica mai păzește pepenii Statului de acești ticăloși.

Ei bine, când au văzut că Băsescu lasă să intre la pârnaie și de-ai lui, dar și de-ai celorlalți, au făcut front comun să îl schimbe. Pentru că numai schimbându-l pe el, pot schimba Procurorul General al României și șeful DNA-ului, garanții unor soluții cât de cât corecte în procesele penale de mare amploare. De-asta urlă Europa că ne ducem cu 5 ani în urmă. Că se pierd anii de procese, strângeri de probe și muncă ai unor profesioniști din justiție care își riscă viața lor și a familiilor lor în lupta cu mafia neo-comuniștilor îmbogățiți din furtul banului public.

Nu vă miră câți bani s-au băgat în această campanie ?! La fiecare colț de stradă, în fiecare oraș sau cătun, bannere și afișe cu îndemnuri de participare la vot. Și organizarea de mâine, mobilizarea generală, costă, cum au costat și figuranții care au ținut Piața Universității ocupată cu răgetele lor, în ultimele luni. Păi, cine-i tâmpit să bage bani (și nu puțini, ci de ordinul milioanelor de euro) într-o chestie doar așa, de dragul principiilor ?! De unde sunt banii ?! De la șmecherii penali care au pus mână de la mână pentru a scăpa de pușcărie. Asta este adevărul, cel puțin așa cum îl percep eu, din poziția mea de avocat, de om care discut cu procurori, judecători, și alți oameni din sistem. Restul argumentelor aruncate pro sau contrsa lui Băsescu sau a referendumului nu sunt altceva decât praf aruncat în ochii prostimii, vrăjeală și de-o parte și de alta. 

Mihai Rapcea

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Š 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares