M-am tot codit și rzgndit dac s scriu sau nu aceste rnduri. Mi-am dat ns seama c sunt totuși puțini cei care au acces la anumite informații din lumea justiției și c am datoria faț de cei mai puțini informați s afirm un adevr evident pentru cei din “interior”, mai ales cei din Justiție, care cunosc adevrata miz a referendumului de mine.

Și o voi spune n cteva cuvinte, fr exemple, fr nume, fr date concrete… prietenii știu de ce :))))

Miza este Justiția. Cheia bunstrii unei țri este justiția. De cțiva ani, au nceput s și-o “fure” și la noi unii care au crezut c au furat att de mult nct se situeaz deasupra legii. Pedepse mari. Ani grei de pușcrie, pe care unii i execut deja, iar alții sunt pe drum, n diferite etape procesuale (apel, recurs…). Ei bine, unii dintre acești devalizatori ai banului public sunt disperați (de fapt, majoritatea lor). Nu vor la pușcrie. Europa e cu ochii pe procesele lor, iar procurorul general al Romniei și Procurorul Șef al DNA sunt garanția c… tvlugul și treierișul mpotriva hoțiilor, va continua. Dac oamenii știa ajung la pușcrie, cștigm mai mulți bani la buget și mai mult liniște dect ne-au promis Iliescu, Constantinescu și Bsescu la un loc. De ce ? Pentru c acești copii mari și nestui, „joac” n continuare jocul prin care s-au mbogțit, cu șmenuri și șmecherii, fraude și excrocherii a cror principal victim este bugetul de stat, banul nostru, al tuturor. Ei sunt ntr-o competiție acerb ntre ei, un gen de Monopoly morbid ȘI NU I OPREȘTE DECT PUȘCRIA ! Doar frica mai pzește pepenii Statului de acești ticloși.

Ei bine, cnd au vzut c Bsescu las s intre la prnaie și de-ai lui, dar și de-ai celorlalți, au fcut front comun s l schimbe. Pentru c numai schimbndu-l pe el, pot schimba Procurorul General al Romniei și șeful DNA-ului, garanții unor soluții ct de ct corecte n procesele penale de mare amploare. De-asta url Europa c ne ducem cu 5 ani n urm. C se pierd anii de procese, strngeri de probe și munc ai unor profesioniști din justiție care și risc viața lor și a familiilor lor n lupta cu mafia neo-comuniștilor mbogțiți din furtul banului public.

Nu v mir cți bani s-au bgat n aceast campanie ?! La fiecare colț de strad, n fiecare oraș sau ctun, bannere și afișe cu ndemnuri de participare la vot. Și organizarea de mine, mobilizarea general, cost, cum au costat și figuranții care au ținut Piața Universitții ocupat cu rgetele lor, n ultimele luni. Pi, cine-i tmpit s bage bani (și nu puțini, ci de ordinul milioanelor de euro) ntr-o chestie doar așa, de dragul principiilor ?! De unde sunt banii ?! De la șmecherii penali care au pus mn de la mn pentru a scpa de pușcrie. Asta este adevrul, cel puțin așa cum l percep eu, din poziția mea de avocat, de om care discut cu procurori, judectori, și alți oameni din sistem. Restul argumentelor aruncate pro sau contrsa lui Bsescu sau a referendumului nu sunt altceva dect praf aruncat n ochii prostimii, vrjeal și de-o parte și de alta.

Mihai Rapcea

, ,
S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.