O echipa de cercetatori de la o universitate din Tennessee, SUA, a pus la cale o inventie care are capacitatea de a reduce mult consumul de combustibil al uneiámasini.

Charles Perry, fost angajat aláIBM, are la activ numeroase inventii patentate, iar acum a lucrat timp de cinci cu o echipa de studenti pentru a reusi aceasta performanta, scrieáFox News. Ei au conceput un sistem de propulsie auto cu totul special.

Acesta poate fi adaptat oricarui tip de masina, scazandu-i mult consumul de combustibil. Practic, o masina consuma la jumatate dupa ce i se aplica acest sistem inovator.

El consta intr-unámotoráelectric compact care se pozitioneaza intre roata si frana. Acesta este aplicat fara a modifica franele si suspensiile masinii. Acest motor pus langa roata are un accesoriu care trebuie pus in portbagaj, insa dimensiunea lui este cea a unui bagaj de mana. Producatorii de masini l-ar putea include chiar de la fabricatie printre optiunile masinii.

Rezultatele pe care sistemul le-a dat pe o masinaáHondaáAccord din 1994 au fost excelente. Pretul probabil al acestui sistem este de aproximativ 3.000 de dolari. Pretul este mult mai mic fata de cel platit pentru partea electrica a unei masini hibrid. In acest caz, costul se ridica la peste 10.000 de dolari.

Institutia de invatamant poarta negocieri cu un producator care livreaza motoare celor de la General Motors si altor producatori de masini.

CategoryUncategorized

┬ę 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer