Spirulina este o alga verde-albastruie, folosita initial de catre azteci. In prezent, a capatat o popularitate remarcabila ca supliment alimentar, chiar si cei de la NASA inarmandu-i pe astronauti cu acest ajutor.

Spirulina are mai mult de 50%proteine, fiind o sursa importanta si de acizi grasi,vitamine, minerale si antioxidanti. Studiile arata multiple beneficii:

Aparare antivirala

Spirulina are multi nutrienti care ajuta sistemul imunitar simetabolismulsa functioneze cum trebuie. Imbunatateste activitatea celulelor albe din sange, stimuleaza anticorpii si scade riscul contractarii virusurilor precumHIVsau ai herpesului.

Nivelul zaharului din sange este tinut sub control si colesterolul de asemenea, proprietatile antioxidante ajutand ficatul si rinichii.

Protejeaza ficatul

Spirulina are un efect remarcabil in protejarea ficatului de factorii periculosi. Cercetatorii au facut un studiu in 2008 pe soareci de laborator otraviti cu acetaminofen. Acestora le-a fost administrata spirulina cu o concentratie de 800 mg/ kg corporal. S-au observat imbunatatiri in ceea ce priveste stresul, enzimele ficatului, sanatatea moleculelor si inflamatiile aparute.

Antihistaminic

Spirulina inhiba procesele inflamatorii, tinand la distanta cancerul, alergiile si ameliorand simptomele provocate de raceala.

CategoryUncategorized
Tags
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares