un articol de Petrica Groza

Cred ca a venit momentul adevarului, iar actiuni ale unor persoane din cadrul largit al MISA ce ar fi trebuit sa il ajute pe Gregorian Bivolaru, trebuiesc clarificate. Este vorba despre ce s-a intamplat cu adevarat in procesul lui GB de la Sibiu. Acolo, in acel proces, in faza lui finala, a fost solicitat sa intervina si avocatul Dumitru Niturad. Aceasta solicitare a venit din partea a doi colegi de la MISA. Colaborarea lui DN cu intermediarii lui GB nu s-a materializat, in schimb DN a primit o “bata in cap”, fiind acuzat pe yogaesoteric ca a vrut sa ii piarda procesul lui GB de la Sibiu.

Cand DN a publicat in spatiul virtual dreptul sau la replica vis-a-vis de acuzele de pe yogaesoteric, Gabriela Ambarus – presedinta MISA, s-a implicat imediat, facand doua vizite acasa la DN pentru a clarifica situatia.

Intelegand cum stau lucrurile, GA s-a dus la cei de la yogaesoteric, facandu-i sa retraga articolul calomnios si acuzator la adresa lui DN. Din cate am inteles de la GA, aceasta le-a cerut de la y-e sa isi ceara si scuze fata de DN dar acestia au refuzat. A urmat un proces deschis de catre DN impotriva a patru cursanti MISA care i-au creeat prejudicii lui DN prin actiunile lor.

In acest proces, de partea lui DN am intrat si subsemnatul ca martor impreuna cu Ion Pistol, instructor yoga la MISA si cursant la anul cel mai mare de curs.

Ca o remarca, inainte de 1989, Ion Pistol a facut parte din grupul ilegal de yoga de la Pitesti, grup condus de Nicu Catrina.

Chiar daca suntem cursanti MISA, nu putem transforma MISA intr-un clan care calca in picioare in public viata unui om nevinovat care ne-a facut numai bine. Asta deosebeste MISA de o secta, nu tinem cu ea – MISA orbeste si cu fanatism.

In noiembrie 2011 ajung sa discut fata in fata cu GB, iar acesta deschide discutia despre DN fara sa i-a cer eu, si spune asa: “Nu este nici o problema sa ne cerem public scuze fata de avocatul Dumitru Niturad in conditiile in care DN este dispus sa ii ierte pe cei 4 cursanti MISA dati in judecata de plata daunelor morale.”

Ce este important acum vine. Avand acordul lui DN, ii prezint lui Grieg probele pe care DN le are impotriva a doi din cei 4 cursanti MISA dati in judecata de DN.

Dupa ce ii prezint probele lui GB, ii spun acestuia asa: “Bine Grieg, dar astia au vrut sa iti piarda procesul de la Sibiu”. “MI-AM DAT SI EU SEAMA DE ASTA” – mi-a raspuns GB.

Cand m-am intors in tara, i-am transmis lui DN ce am discutat cu GB iar avocatul DN a retras de pe rol procesul deschis impotriva celor 4 cursanti MISA dar scuzele fata de DN nu au aparut pe yogaesoteric.

Unii o sa spuna ca ii fortez mana lui GB dand aceste lucruri pe fata.

Nu este asa. GB cu toate bunele sale intentii, nu poate totusi sa isi ceara scuze public pentru altii cand acestia nu vor aceasta, stiind ce au facut. Ce este foarte interesant este faptul ca yogaesoteric ii face dreptate lui DN fara sa vrea. Anul acesta a fost publicata pe yogaesoteric o scrisoare a unui angajat al serviciilor secrete adresata MISA, in care se spunea printre altele ca “serviciile” nu au avut ordin sa intervina in procesul lui GB nici de la Sibiu si nici de la Alba Iulia. Acel angajat din “servicii” spunea ca GB este “asteptat la cotitura” la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Bine, bine, stimata yogaesoteric. Cum ramane atunci cu avocatul Dumitru Niturad, pe care l-ati prezentat ca pe un securist ce avea misiunea de a pierde procesul lui GB de la Sibiu !?

Sper sa nu veniti cu ideea ca DN este un securist care lucreaza pe cont propriu.

Oricum, daca Mihai Rapcea a permis sa se scrie pe blogul lui impotriva MISA si a lui GB, este in primul rand datorita acestei uriase nedreptati facute lui DN de catre cei de la yogaesoteric.

 

CategoryUncategorized
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares