Arabia Saudita: Vom intercepta orice avion israelian cu directia Iran

Arabia Saudita a informat Israelul ca va intercepta orice avion israelian care patrunde in spatiul sau aerian in drum spre Iran. Mesajul a fost transmis prin intermediul SUA, in timpul discutiilor cu oficialii administratiei Obama din Ierusalim.

Inalti oficiali israelieni sustin ca americanii potenteaza amenintarea saudita, intr-o incercare de a descuraja Israelul sa lanseze o ofensiva unilaterala impotriva instalatiilor nucleare iraniene, scrie Ynetnews.

Unele surse estimeaza ca Arabia Saudita, care are avioane de lupta americane, ar fi permis Israelului sa-i traverseze spatiul aerian, daca acesta si-ar fi coordonat operatiunea militara cu SUA.

In acelasi timp, New York Times sustine ca Israelul va prefera o ruta directa, care trece peste Iordania si Irak. Observatorii spun ca iordanienii nu vor reactiona, desi sunt si voci care sustin ca Ammanul va considera o astfel de actiune o incalcare a acordului de pace cu Israelul. Doua alte rute posibile sunt peste Turcia si Siria sau peste Marea Rosie.

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *