Arabia Saudita a informat Israelul ca va intercepta orice avion israelian care patrunde in spatiul sau aerian in drum spreIran. Mesajul a fost transmis prin intermediul SUA, in timpul discutiilor cu oficialii administratiei Obama din Ierusalim.

Inalti oficiali israelieni sustin ca americanii potenteaza amenintarea saudita, intr-o incercare de a descuraja Israelul sa lanseze o ofensiva unilaterala impotriva instalatiilor nucleare iraniene, scrieYnetnews.

Unele surse estimeaza ca Arabia Saudita, care are avioane de lupta americane, ar fi permis Israelului sa-i traverseze spatiul aerian, daca acesta si-ar fi coordonat operatiunea militara cu SUA.

In acelasi timp, New York Times sustine ca Israelul va prefera o ruta directa, care trece peste Iordania siIrak. Observatorii spun ca iordanienii nu vor reactiona, desi sunt si voci care sustin ca Ammanul va considera o astfel de actiune o incalcare a acordului de pace cu Israelul. Doua alte rute posibile sunt pesteTurciasiSiriasau peste Marea Rosie.

CategoryUncategorized

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer