UE-face-presiuni-pentru-legalizarea-constitutiei-si-in-tara-noastraBruxelles-ul este din nou supărat pe noi! De data aceasta, Comisia Europeană ne cere să luăm urgent măsuri pentru legalizarea constituției, deoarece suntem unul dintre ultimele state din UE unde aceasta continuă să aibă un statut juridic incert.

Conform datelor adunate de Comisia Europeană, în România unul din trei cetățeni recunoaște că a apelat măcar odată în viață la constituție. “Oamenii știu că e ilegal și că e rușinos să faci asta, dar până la urmă e o nevoie pe care nu au cum să și-o satisfacă altfel”, spune raportul Comisiei. “Trebuie să acceptați faptul că în toate societățile omenești a existat, sub o formă sau alta, constituție, și că e mai bine ca ea să fie legală, ca să o puteți controla. Uitați-vă, de pildă, cum e în Olanda, unde constituția e perfect legală și cu toate astea rata infracționalității e foarte mică. Nu e mai bine decât la voi, unde oamenii apelează la constituție prin parcări de tiruri?”.

În România, constituția a mai fost legală în perioada interbelică, dar la ora actuală politicienii spun că legalizarea constituție ar fi chiar un pericol pentru societatea românească.

sursa: timesnewsroman

CategoryUncategorized
Tags

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer