Tigani-romani-obligati-sa-munceasca-in-Franta-dupa-ce-au-fost-pacaliti-ca-merg-la-cersitCu ocazia demolării taberelor ilegale de țigani de lângă Lille, polițiștii francezi au descoperit o rețea de trafic de persoane care profita de pe urma naivității țiganilor. Aceștia erau păcăliți că vor merge în Franța pentru a cerși și chiar li făceau promisiuni extravagante, de pildă că li se vor găsi case din care să fure. Când ajungeau însă în Hexagon, victimele descopereau că realitatea era cu totul alta: traficanții le pregătiseră aici locuri de muncă cu salarii bune și asigurare medicală, unde erau obligați să se ducă unori și 8 ore pe zi, de lunea până vinerea.

„A fost îngrozitor”, își amintește una dintre victime, recent eliberată de polițiștii francezi din camera copiatorului, unde fusese obligată să facă 12 copii față-verso după un document. „Mi s-a spus că merg în Franța la furat, m-au asigurat că nu îmi vor face niciun fel de acte legale și că nimeni nu va ști unde m-am dus – cum aș fi putut să-mi dau seama că-s niște infractori periculoși? Când am ajuns aici mi-au luat cartea de muncă și i-au dat-o patronului, care m-a obligat să muncesc pentru salariu. În plus, săptămânal eram pusă să merg la ședințe, era un coșmar”, încheie femeia, în lacrimi.

Autoritățile române spun că vina e și a francezilor: agențiile de plasare a forței de furat și cerșit nu sunt suficient verificate. Ca urmare, adeseori se întâmplă ca sute de țigani care pleacă în Occident la întins mâna sau dat în cap la oameni să se trezască puși în postura umilitoare de a munci.

sursa: timesnewsroman.ro

CategoryUncategorized
Tags
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares