Oamenii de știință britanici de la King’s College din Londra au descoperit 4 gene care provoacă îmbătrânirea.

Savanții au descoperit secretul unei vieți mai lungi stiinta

Potrivit studiului prezentat de Daily Mail și citat de protv.ro, cele 4 gene care sunt responsabile de îmbătrânire sunt influențate de stilul de viața al fiecăruia, în mod special de aspectele care țin de dietă. Descoperirea este una foarte importantă pentru companiile din industria farmaceutică care vor încerca să producă medicamente pentru a preveni sau încetini procesul de îmbătrânire.

Studiul savanților britanici a fost realizat cu ajutorul a 172 de gemeni cu vârste cuprinse între 32 și 80 de ani. Cercetătorii au ales să analizeze genele gemenilor, întrucât genele acestora sunt identice, astfel se pot stabili exact cât de mult este influențată sănătatea lor de gene și cât de modul de viață. Cercetările nu se vor opri aici, specialiștii în acest domeniu vor să afle cu cât mai multă exactitate care este aportul modului de viața și care al bagajului genetic moștenit în procesul de îmbătrânire, pentru a ajuta la realizarea pe viitor a noi medicamente care să lupte cu inevitabilul proces.

comentariu rapcea.ro:  meditam zilele trecute asupra efectelor pe care le-a avut mediul penitenciar comunist, cu chinurile și privațiunile sale (inclusiv în alimentația deținuților), asupra supraviețuitorilor.

În ultimii ani, am avut de câteva ori ocazia să particip la întruniri ale diferitelor Asociații de foști deținuți politici, și m-a frapat forma bună fizică și mai ales mentală în care se găsesc oameni cu vârste de 90-100 de ani, care au executat ani grei de pușcărie, în care au făcut o foame cumplită.

Am observat modul în care pușcăria își pune amprenta pe om – uneori pentru toată viața. Foștii pușcăriași se mișcă lent, adunat, cu mișcări mici și atente, cu coatele adunate pe lângă corp chiar și când se deplasează – ca urmare a anilor în care au fost închiși în spații mici, cu alți oameni, unde nu se puteau mișca în voie.

Spațiul personal este diminuat la pușcăriaș. La întrunirile la care am participat, i-am văzut adunați pecum albinele, unul lângă altul, în câte un colț al încăperii, deși era spațiu suficient, discutând între ei cu voci scăzute, o altă obișnuință din pușcărie.

Revenind la regimul hipo-caloric, cred că acesta trezește în individ un mecanism de apărare, un gen de stimulare a forței vitale care asigură o longevitate peste medie (exemple sunt destule: dl. prof. Radu Ciuceanu, Parintele Papacioc, Parintele Justin Pârvu, etc.).

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares