Oamenii de tiin britanici de la King’s College din Londra au descoperit 4 gene care provoac mbtrnirea.

Savanii au descoperit secretul unei viei mai lungi stiinta

Potrivit studiului prezentat de Daily Mail i citat de protv.ro, cele 4genecare sunt responsabile dembtrniresunt influenate de stilul de viaa al fiecruia, n mod special de aspectele care in de diet.Descoperirea este una foarte important pentru companiile din industria farmaceutic care vor ncerca s producmedicamentepentru a preveni sau ncetini procesul dembtrnire.

Studiulsavanilor britanici a fost realizat cu ajutorul a 172 de gemeni cu vrste cuprinse ntre 32 i 80 de ani. Cercettorii au ales s analizezegenele gemenilor, ntructgenele acestora sunt identice, astfel se pot stabili exact ct de mult este influenat sntatea lor degenei ct de modul de via. Cercetrile nu se vor opri aici, specialitii n acest domeniu vor s afle cu ct mai mult exactitate care este aportul modului de viaa i care al bagajului genetic motenit n procesul de mbtrnire, pentru a ajuta la realizarea pe viitor a noimedicamentecare s lupte cu inevitabilul proces.

comentariu rapcea.ro: meditam zilele trecute asupra efectelor pe care le-a avut mediul penitenciar comunist, cu chinurile și privațiunile sale (inclusiv n alimentația deținuților), asupra supraviețuitorilor.

n ultimii ani, am avut de cteva ori ocazia s particip la ntruniri ale diferitelor Asociații de foști deținuți politici, și m-a frapat forma bun fizic și mai ales mental n care se gsesc oameni cu vrste de 90-100 de ani, care au executat ani grei de pușcrie, n care au fcut o foame cumplit.

Am observat modul n care pușcria și pune amprenta pe om – uneori pentru toat viața. Foștii pușcriași se mișc lent, adunat, cu mișcri mici și atente, cu coatele adunate pe lng corp chiar și cnd se deplaseaz – ca urmare a anilor n care au fost nchiși n spații mici, cu alți oameni, unde nu se puteau mișca n voie.

Spațiul personal este diminuat la pușcriaș. La ntrunirile la care am participat, i-am vzut adunați pecum albinele, unul lng altul, n cte un colț al ncperii, deși era spațiu suficient, discutnd ntre ei cu voci sczute, o alt obișnuinț din pușcrie.

Revenind la regimul hipo-caloric, cred c acesta trezește n individ un mecanism de aprare, un gen de stimulare a forței vitale care asigur o longevitate peste medie (exemple sunt destule: dl. prof. Radu Ciuceanu, Parintele Papacioc, Parintele Justin Prvu, etc.).

, ,
S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *