Piersicile si vitamina B17 - dusmanii cancerului
áPiersicile au ajuns ţn Europa pe Drumul MŃtŃsii. Din secolul al XV-lea, livezile de piersici sunt cultivate mai ales ţn Fran■a ║i ţn zona mediteraneeanŃ.╬n tradi■ia chinezŃ erau simbolul longevitŃ■ii ║i al nemuririi. AstŃzi, ║tim despre ele cŃ au un con■inut important de vitamina C ║i de provitamina A, fosfor ║i mangan.

Vitamina B17, cunoscuta si sub numele de amigdalina, are o capacitate mare de a preveni si chiar trata cancerul. Ea se gaseste din plin in piersici, dar si in alteáfructeásiácereale.

Atunci cand este digerata se descompune in glucoza, benzaldehida si cianura de hidrogen, dupa cum il citeaza cei de laáLive Strongápe dr. Benjamin Wilson. Acesti compusi pot sa omoare celulele canceroase cam in acelasi fel in care o face si chimioterapia.

In sambure se gaseste aceasta vitamina, putand beneficia de ea punand-o intr-o cana cuáceaiásau faramitand-o si folosind-o in diverse prajituri.

Cum functioneaza

Cianida din vitamina B17 este cea care omoara celulele canceroase, fara sa le afecteze pe cele sanatoase, normale. Nu au fost facute foarte multe teste clinice care sa sustina aceasta afirmatie, dar specialistii au de gand sa analizeze mai bine faptul.

Toxicitate

Desi proprietatile vitaminei B17 nu au fost dovedite, cianida poate sa fie si o otrava periculoasa. Cea gasita in samburele piersicilor este departe de a fi o doza letala, dar substanta a fost interzisa de la folosirea medicala din cauza acestui pericol.

CategoryUncategorized
Tags
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

┬ę 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares