Luna trecută, Facebook a lansat o funcție nouă pentru grupuri, care le permite utilizatorilor să afle numele persoanelor care au vizualizat o postare sau o fotografie dintr-un grup, respectiv ora la care au văzut-o.

Business Insider scrie că, după ce mai mulți utilizatori au sesizat introducerea acestui serviciu de informare, blogul de specialitate techcrunch.com a scris că reprezentanții Facebook au confirmat introducerea funcției, citând un comunicat remis de reprezentanții companiei.

Totuși, cei de la Facebook i-au asigurat pe utilizatori că funcția „seen by” („văzut de”) este disponibilă doar pentru pozele care însoțesc postările dintr-un grup, nu și pentru pozele pe care un cineva le pune pe profilul personal.

“Seen by” apare ca un buton care, odată accesat, afișează lista cu numele persoanelor care au “văzut” fotografia sau postarea respectivă, precum și ora la care acest lucru s-a întâmplat.

Sursa citată notează că mulți utilizatori de Facebook s-au arătat deranjați de noua funcție, motivând că aceasta îi stânjenește și că le încalcă, într-un fel sau altul, dreptul la confidențialitate.

CategoryUncategorized
Tags

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer