Ponta-Canicula-ne-a-fost-impusa-de-FMI-abia-acum-si-au-dat-acordul-sa-dam-drumul-la-ploiExtremele meteorologice din ultimele zile au, n fine, o explicaie!

Prim-ministrul Victor Ponta a ieit public n aceast diminea, cerndu-i scuze pentru canicula din aceast sptmn, dar i asumndu-i meritele pentru ploile de azi-noapte.

Nu am avut ce s facem”, a spus premierul, “canicula a fost impus de FMI fostului guvern ca o condiie pentru mprumut. Am negociat ns cu experii fondului i acetia i-au dat asear acordul s dm drumul la ploi pentru populaie, dei iniial acceptaser ca acestea s fie doar pentru firme.

Ponta a explicat c n acordul cu Fondul Monetar Internaional semnat de Guvernul Boc se gseau o mulime de alte clauze de acest gen, pe care ns a reuit s le elimine. “De exemplu, FMI ne solicitase ca btrnii s nu mai aib voie s nchid geamurile n autobuz sau s se bage n fa la alimentara, ceea ce noi am considerat c este absolut inacceptabil – le-am spus s-i ia trana de bani napoi i s ne lase n pace.

Actualul guvern a reuit ns n cele din urm s scoat obligativitatea meninerii caniculei din acordul cu Fondul. Ca urmare, ncepnd chiar de azi-noapte, dup cum ai putut observa, populaia a nceput s beneficieze de rcoare”, a mai afirmat premierul Ponta.

Acum ne merg ploile, a mai precizat vesel și președintele suspendat Traian Bsescu, n urma anunțului oficial alCurții Constituționale, care refuz s invalideze canicula ntruct nu a fost ndeplinit cvorumul de 50+1 Celsius.

Totuși, spre nemulțumirea mai multor politicieni romni, micul Titulescu nu a reușit s anuleze punctual “beneficiul” de ”rcoare” pentru unii dintre “greii” partidului, ce sunt n continuare “certați” cu legea.

sursa: timesnewsroman.ro

,
S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *