Ponta-Canicula-ne-a-fost-impusa-de-FMI-abia-acum-si-au-dat-acordul-sa-dam-drumul-la-ploiExtremele meteorologice din ultimele zile au, în fine, o explicație!

Prim-ministrul Victor Ponta a ieșit public în această dimineață, cerându-și scuze pentru canicula din această săptămână, dar și asumându-și meritele pentru ploile de azi-noapte.

Nu am avut ce să facem”, a spus premierul, “canicula a fost impusă de FMI fostului guvern ca o condiție pentru împrumut. Am negociat însă cu experții fondului și aceștia și-au dat aseară acordul să dăm drumul la ploi pentru populație, deși inițial acceptaseră ca acestea să fie doar pentru firme.

Ponta a explicat că în acordul cu Fondul Monetar Internațional semnat de Guvernul Boc se găseau o mulțime de alte clauze de acest gen, pe care însă a reușit să le elimine. “De exemplu, FMI ne solicitase ca bătrânii să nu mai aibă voie să închidă geamurile în autobuz sau să se bage în față la alimentara, ceea ce noi am considerat că este absolut inacceptabil – le-am spus să-și ia tranșa de bani înapoi și să ne lase în pace.

Actualul guvern a reușit însă în cele din urmă să scoată obligativitatea menținerii caniculei din acordul cu Fondul. Ca urmare, începând chiar de azi-noapte, după cum ați putut observa, populația a început să beneficieze de răcoare”, a mai afirmat premierul Ponta.

Acum ne merg ploile, a mai precizat vesel și președintele suspendat Traian Băsescu, în urma anunțului oficial al Curții Constituționale, care refuză să invalideze canicula întrucît nu a fost îndeplinit cvorumul de 50+1 Celsius.

Totuși, spre nemulțumirea mai multor politicieni români, micul Titulescu nu a reușit să anuleze punctual “beneficiul” de ”răcoare” pentru unii dintre “greii” partidului, ce sunt în continuare “certați” cu legea.

sursa: timesnewsroman.ro

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer