Fo║ti oficiali americani de la Pentagon ║i CIA au conceput un program de spionaj care se desfŃ║oarŃ sub ochii americanilor, dar fŃrŃ ║tirea lor, potrivit unor e-mailuri publicate de Wikileaks, scrieáRussia Today.

Informa■iile sunt con■inute ţn cÔteva dintre cele cinci milioane de e-mailuri Stratfor, ob■inute de gruparea Anonymous ţn decembrie 2011 ║i se referŃ la programul TrapWire, un sistem de supraveghere care a perfec■ionat tehnica biometricŃ a recunoa║terii faciale.

Camerele de supraveghere instalate ţn marile ora║e americane transmit informa■ii care sunt criptate imediat ║i transferate pe un server, unde sunt combinate cu alte date ob■inute de serviciile de informa■ii americane.

Scopul TrapWire este de a identifica pattern-uri comportamentale suspecte, dupŃ cum se aratŃ ţntr-un email Stratfor din 2009. ActivitŃ■ile care sunt considerate suspecte sunt transmise ║i stocate pe server ║i, odatŃ ce lor li se adaugŃ ║i alte activitŃ■i suspecte ale acelora║i persoane (de unde ║i nevoia de recunoa║tere facialŃ), se pot identifica posibili terori║ti.

Motivul pentru care Stratfor (Strategic Forecasting Intelligence) avea toate aceste informa■ii despre TrapWire este cŃ agen■ia avea un contract cu firma care a fŃcut programul de supraveghere, Abraxas, pentru analize ║i rapoarte despre TrapWire, mai scrie Russia Today.

Abraxas este o companie din Virginia, formatŃ din elita comunitŃ■ii serviciilor secrete americane – fo║ti agen■i ai CIA, ai Pentagonului ║i ai altor organiza■ii similare din Statele Unite.

CategoryUncategorized
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

┬ę 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares