Wikileaks: Camerele de supraveghere din SUA fac parte dintr-o rețea națională de spionaj ce identifică persoanele cu comportament “suspect”

Foști oficiali americani de la Pentagon și CIA au conceput un program de spionaj care se desfășoară sub ochii americanilor, dar fără știrea lor, potrivit unor e-mailuri publicate de Wikileaks, scrie Russia Today.

Informațiile sunt conținute în câteva dintre cele cinci milioane de e-mailuri Stratfor, obținute de gruparea Anonymous în decembrie 2011 și se referă la programul TrapWire, un sistem de supraveghere care a perfecționat tehnica biometrică a recunoașterii faciale.

Camerele de supraveghere instalate în marile orașe americane transmit informații care sunt criptate imediat și transferate pe un server, unde sunt combinate cu alte date obținute de serviciile de informații americane.

Scopul TrapWire este de a identifica pattern-uri comportamentale suspecte, după cum se arată într-un email Stratfor din 2009. Activitățile care sunt considerate suspecte sunt transmise și stocate pe server și, odată ce lor li se adaugă și alte activități suspecte ale acelorași persoane (de unde și nevoia de recunoaștere facială), se pot identifica posibili teroriști.

Motivul pentru care Stratfor (Strategic Forecasting Intelligence) avea toate aceste informații despre TrapWire este că agenția avea un contract cu firma care a făcut programul de supraveghere, Abraxas, pentru analize și rapoarte despre TrapWire, mai scrie Russia Today.

Abraxas este o companie din Virginia, formată din elita comunității serviciilor secrete americane – foști agenți ai CIA, ai Pentagonului și ai altor organizații similare din Statele Unite.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *