de Mihai Rapcea

Ne-am obișnuit din pcate, n mod tragic, s acceptm ca pe un dat al destinului implacabil al politicii romnești, furciunea electoral, indiferent de haina pe care o mbrac. Nu ntmpltor a fost att de popular sloganul: ”Voi nu puteți fura, ct putem noi vota”.

Romnul e inventiv din fire așa c n folclorul nostru politic apar la fiecare nou scrutin, noi metode a de fura la vot. ncepnd cu de-acum banalul turism electoral – cu al su vot multiplu (oameni luați cu autobuzele, care voteaz n cte 30 de localitți), pn la mita electoral – cu toate formele ei tragicomice (de la telefoanele mobile oferite de Vanghelie pn la pungile cu ulei, zahr și fin oferite de Onțanu, trecnd prin mesele festive oferite de candidații din primriile stești n crciumile de lng secțiile de votare) n Romnia – furtul a devenit regula, iar votul cinstit, excepția (na, c pn și tastatura mi fur cte o liter – c am apsat din greșeal tasta insert :)).

Furtul are istoria lui, n funcție de zon și oameni. De la furtul persuasiv, țignesc (luatul stenilor pe sus la vot, din case, cu ceata de lutari care le cnt la poart, pltiți binențeles de primar.), pn la furtul tlhresc, violent (a fcut carier imaginea cu turntorul satului, care se uita din cabina de vot alturat, pe furiș, print-o gaur n perdeaua desprțitoare, la ce voteaz țranul, iar pe cel ce vota ”greșit” l nsemna pe furiș cu cret pe hain, la ieșirea din cabin. Cei nsemnați astfel erau luați la btaie fr nici o explicație de ctre btușii satului, care așteptaul la ieșirea din secția de votare – astfel ca frica s le dea ”gndul cel bun” votanților ”nehotrți”).

Ultima noutate n materie de furat e cea cu telefonul mobil. O știați !? Nu !? Atunci v-o deslușesc eu: imaginați-v secția de votare, unde, dup ncheierea votului, se deschid urnele și se numr voturile. Sunt controlați corporal cei ce numr, stau cu mnecile suflecate, nu au voie s aib pixuri (ca nu cumva s invalideze voturile adversarilor), cu alte cuvinte, cei ce numr dicteaz altora care scriu. Ei, dar toat lumea are telefoane mobile, cci – nu-i așa, ce ru poate face un telefon mobil procesului de numrare a voturilor ? Pi ARE oameni buni ! Ultima mod de a anula voturile adversarilor era aceea ca cel ce numr voturile s aib asupra lui un telefon mobil cu clapet. Pe interiorul clapetei, are lipit cauciucul unei ștampile de vot și din cnd n cnd mai pune telefonul pe mas (ntmpltor, pe buletinul de vot al adversarului, și apoi exclam: ia-tete, ce minune, un buletin de vot cu dou ștampile ! Ia s l trecem noi la nule…

Revenind la prezentul nostru trist (cci euro a crescut ca viteazul din poveste), m amuz amar ”ntrecerea socialist” dintre instituțiile statului la numrtoarea bobocilor de votanți: pe de-o parte aparatul administrativ comite ”genocid” dup ”genocid” ”omornd” votanții de pe liste cu zecile de mii pe or, mai ceva ca Hitler cu evreii, n vreme ce Parchetul umbl prin țar travestit n Patriarhie și cere de la dreptcredincioșii votanți lepdarea de satana cu jurminte pe Sfnta Scriptur.

Pentru prima dat n strmba și dubioasa noastr istorie electoral, avem șansa de a urmrii dimensiunile apocaliptice ale furciunii la vot. Dramatic este faptul c poporul – nfometat, blazat și scrbit de tot tmblul, iese la vot din ce n ce mai anemic, fapt ce alimenteaz din plin posibilitțile de fraud, cci cu ct sunt mai puțini votanții reali, cu att mai puțin este de furat pentru a disimula rezultatele pe bune.

n tot acest balamuc politic, btrnul bolșevic Iliescu url cu bale invective mpotriva procurorilor care și permit s fac numrtorile paralele cu cele ale aparatului administrativ controlat de USLiști, n vreme ce Adrian Nstase – din celula lui ”jilav” delireaz sumbru n paginile Jurnalului Național și pe blogul personal, visnd cu ochii deschiși ”cum ar fi fost dac” ar fi furat un pic mai mult la alegerile prezidențiale din 2004…

Personal, eu nu sunt pentru pușcrie, pentru astfel de intelectuali ”fini” de talia lui Nstase. De altfel, tratamentul nu se potrivește de nici o culoare cu nalta sa ”talie” de fost om politic… ce reeducare s i ofere lui Nstase pușcria ? Cum s l ndrepte ? Nu era mai bine cum se proceda pe vremuri de ctre domnitori ? Boierii czuți n dizgrație erau exilați la cte-o mnstire, așa, pn le ddea Dumnezeu ”gndul cel bun” și se ndreptau prin post și rugciune. Sunt curios cu ce gnduri ”pioase” va ieși Nstase din pușcrie peste 3 luni (c atta mai are de executat !). Oare l va ierta ”creștinește” pe Traian Bsescu !? Eu cred c deja și face schema cștigtoare la la loteria votului 6 (județe) din 49, din 2014…

,
S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.