Nu l-au “mirosit” decât după ce a plecat ! Rușii au venit neobservați cu submarinul până în curtea Unchiului Sam, unde au stat… o lună !

Un submarin nuclear rusesc a operat nedetectat in ape teritoriale americane timp de cateva saptamani. Prezenta submarinului in Golful Mexic a fost confirmata intr-un raport al patrulei submarinelor, parte a Fortelor Navale americane, dupa ce a parasit regiunea, relateaza The Washington Free Bacon

Submarinul de atac din clasa Akula, dotat cu rachete cu raza lunga si unul dintre cele mai silentioase submarine ale Rusiei, s-a aflat in Golful Mexic la sfarsitul lunii iunie si inceputul lunii iulie, in aceeasi perioada in care bombardiere strategice rusesti au patruns in spatiul aerian american in apropiere de Alaska si California, miscari ce evidentiaza puterea militara in crestere a Rusiei, scrie publicatia americana.

Incursiunea neobservata a submarinului din clasa Akula in Golful Mexic reprezinta un motiv de ingrijorare, au precizat aceeasi oficiali americani. Contactat de publicatia americana, serviciul de presa al Fortelor Navale americane a refuzat sa comenteze.

În contextul tensiunilor diplomatice și al războiului declarațiilor pe tema iminentului atac israeliano-american asupra Iranului (despre care există zvonuri că ar urma să se producă la 1 septembrie în acest an !), Rusia lui Putin trece decisiv de la vorbe la fapte, arătând americanilor care au ajuns să creadă în propaganda filmelor turnate la Hollywood – că bariera defensivă americană poate fi străpunsă cu ușurință de Rusia, în caz de conflict militar.

Recentele rateuri date de dronele americane în Iran și Afganistan, suspectele și mult prea desele prăbușiri de avioane militare și elicoptere de luptă americane demonstrează că nici în aer puterea de la Washington nu deține supremația, ba dimpotrivă, își arată din plin slăbiciunea. În acest sens, chiar președintele Traian Băsescu declara într-un interviu acordat radioului guvernamental rus Vocea Rusiei ca “este o copilarie” ideea ca Romania s-ar putea apara cu cele 24 de rachete din scutul antiracheta de la Deveșelu impotriva miilor de rachete detinute de Rusia.

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *