Un submarin nuclear rusesc a operat nedetectat in ape teritoriale americane timp de cateva saptamani. Prezenta submarinului in Golful Mexic a fost confirmata intr-un raport al patrulei submarinelor, parte a Fortelor Navale americane, dupa ce a parasit regiunea, relateaza†The Washington Free Bacon.†

Submarinul de atac din clasa Akula, dotat cu rachete cu raza lunga si unul dintre cele mai silentioase submarine ale Rusiei, s-a aflat in Golful Mexic la sfarsitul lunii iunie si inceputul lunii iulie, in aceeasi perioada in care bombardiere strategice rusesti au patruns in spatiul aerian american in apropiere de Alaska si California, miscari ce evidentiaza puterea militara in crestere a Rusiei, scrie publicatia americana.

Incursiunea neobservata a submarinului din clasa Akula in Golful Mexic reprezinta un motiv de ingrijorare, au precizat aceeasi oficiali americani. Contactat de publicatia americana, serviciul de presa al Fortelor Navale americane a refuzat sa comenteze.

őn contextul tensiunilor diplomatice și al r„zboiului declarațiilor pe tema iminentului atac israeliano-american asupra Iranului (despre care exist„ zvonuri c„ ar urma s„ se produc„ la 1 septembrie Ón acest an !), Rusia lui Putin trece decisiv de la vorbe la fapte, ar„t‚nd americanilor care au ajuns s„ cread„ Ón propaganda filmelor turnate la Hollywood – c„ bariera defensiv„ american„ poate fi str„puns„ cu ușurinț„ de Rusia, Ón caz de conflict militar.

Recentele rateuri date de dronele americane Ón Iran și Afganistan, suspectele și mult prea desele pr„bușiri de avioane militare și elicoptere de lupt„ americane demonstreaz„ c„ nici Ón aer puterea de la Washington nu deține supremația, ba dimpotriv„, Óși arat„ din plin sl„biciunea. őn acest sens, chiar președintele Traian B„sescu declara Óntr-un interviu acordat†radioului guvernamental rus Vocea Rusiei ca “este o copilarie” ideea ca Romania s-ar putea apara cu cele 24 de rachete din scutul antiracheta de la Deveșelu impotriva miilor de rachete detinute de Rusia.

CategoryUncategorized
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares