Google lansează, vineri, aplicația Voice Search în limba română, disponibilă pentru toate sistemele de operare Android, prin care utilizatorii pot efectua rapid orice căutare pe telefon prin utilizarea vocii în locul tastaturii.

Google a lansat Voice Search în limba română stiinta Potrivit comunicatului remis Mediafax, pe măsură ce nevoile de comunicare evoluează tot mai rapid, Google investește în dezvoltarea de noi tehnologii pentru a îmbunătăți experiențacăutării pe internet de pe dispozitivele mobile și a o aduce la un alt nivel.

Voice Search permite utilizatorilor să caute pe internet la fel de ușor cum vorbesc la telefon. Aplicația utilizează o tehnologie vocală pentru a transforma cuvintele rostite în text și apoi efectuează interogarea pe motorul de căutare Google la fel ca atunci când s-ar introduce manual textul. Toate datele sunt prelucrate prin intermediul tehnologiilor găzduite în Cloud, nu pe telefonul mobil, ceea ce înseamnă că aplicația este rapidă și ușor de utilizat.

Google a lansat Voice Search în limba română stiinta

Google a lansat Voice Search în limba română stiinta S-au depus eforturi considerabile pentru a colecta sute de mii de expresii și a dezvolta sistemul de recunoaștere vocală în limba română, iar scopul a fost caVoice Search să facă diferența în viața de zi cu zi a utilizatorilor. Când suntem în mișcare sau avem mâinile ocupate și nu ne putem opri pentru a tasta informațiile de care avem nevoie, această aplicație este cu adevărat utilă și eficientă. Românii realizează deja milioane de căutări zilnic și acum pot face același lucru vocal, în limba română, prin intermediul Voice Search”, a declarat Dan Bulucea, Country Manager Google Romania.

Voice Search răspunde pe loc la orice tip de căutare uzuală, precum: care este distanța până la Timișoara, ce benzinării există în Craiova, cum va fi vremea astăzi, care este programul la cinema sau ce idei de cadouri există. Aplicația generează rezultate exacte de căutare astfel încât să acopere toate posibilitățile. Iar cei care vor să se informeze și mai bine vor avea la dispoziție lista familiară a rezultatelor de căutare Google.

Fiecare limbă necesită de regulă colectarea inițială a sute de mii de pronunții de la voluntari. Ca și în cazul altor limbi disponibile deja prin Voice Search, cu cât oamenii folosesc mai des aplicația, cu atât aceasta oferă rezultate mai precise.

Utilizarea Google Voice Search depinde de tipul telefonului mobil. Dacă telefonul dispune de Android 2.2 sau o versiune mai nouă, căutarea poate fi inițiată pe bază de voce prin simpla atingere a pictogramei cu microfon, în caseta de căutare Google, de pe ecranul principal. În caz contrar, aplicația Voice Search poate fi instalată din Google Play. Aplicația poate fi utilizată într-o singură limbă la un moment dat, iar folosirea unei limbi noi ar putea necesita schimbarea setărilor pentru limbă.

Alături de română, în Voice Search au fost incluse alte 12 limbi, aplicația fiind astfel disponibilă pentru 100 de milioane de noi vorbitori din țările nordice, iberice și slave. În total, Voice Search este disponibilă în 42 de limbi și dialecte din 46 de țări.

sursa: ziuaveche.ro

CategoryUncategorized
Tags
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares