Prunele asigura o digestie sanatoasa si detoxifica organismul
Pentru ca deja a inceput sezonul prunelor, trebuie sa stiti ca specialistii recomanda o cura de opt-zece prune proaspete, dimineata, inainte de micul dejun, mai ales persoanelor care sufera de constipatie.

Prunele proaspete stimuleaza si regleaza tranzitul intestinal, avand proprietati laxative si depurative. De asemenea, stimuleaza ficatul si ajuta la detoxifierea organismului si sunt bune impotriva starilor febrile si a inflamatiilor.

Prunele au in compozitia lor vitamina A, B si C, sulf, fosfor, mangan, magneziu, sodiu si mai ales potasiu, 300 de mg la suta de grame defructeproaspete.

Resveratrolul care se gaseste si in compozitia prunelor inchise la culoare, intre indigo si negru si visiniul cel mai inchis, este un colorant polifenolic, considerat cel mai puternic antioxidant cunoscut pana acum, de 4-5 ori mai puternic decat betacarotenul, de 50 de ori mai puternic decat vitamina E si de 20 de ori mai puternic ca vitamina C.

Un pahar de suc de prune, inainte cu o jumatate de ora de mesele principale, ajuta la intarirea sistemului imunitar, creste rezistenta organismului la infectii, ceea ce este foarte bine tinand cont de faptul ca toamna e foarte aproape, si este un tonic eficient pentru sistemul nervos.

Sucul de prune, ca si fructul intreg, de altfel, este un laxativ natural, lucru pe care il stiu multe persoane cu probleme digestive si care adesea apeleaza la aceasta bautura. Ca laxativ natural, sucul de prune contribuie la eliberarea toxinelor din organism, dar si la eliminarea excesului de grasimi. Ceea ce trebuie sa stii e ca pentru a pierde dingreutatetrebuie sa bei zilnic doua pahare de suc de prune.

Persoanele care au febra isi pot prepara rapid un decoct din frunze uscate si maruntite de prun. Intr-un litru deapaclocotita se pune o lingura cu varf de frunze uscate si se fierbe cinci minute. Se inchide focul si se lasa la infuzat zece minute, dupa care ceaiul se filtreaza si se bea cald, cand apar pusee de febra.

Cercetarile au concluzionat ca prin uscare se pierd foarte putinevitaminesi minerale, asa incat proprietatile antioxidante ale prunelor se pastreaza cam in aceeasi masura. Prunele uscate intaresc imunitatea organismului si previn aparitia a numeroaseboli. Consumul de prune uscate se recomanda mai ales la schimbare de anotimp.

Specialistii sustin ca mai ales prunele uscate pot fi o gustare perfecta daca incerci sa dai jos ceva kilograme, pentru ca asigura senzatia de satietate destul de rapid.

Prunele uscate pot fi rehidratate rapid punandu-le in apa. Specialistii recomanda ca si prunele uscate sa fie consummate cu tot cu coaja. Ca si cele proaspete, prunele uscate sunt laxative si diuretice si regleaza digestia prin continutul bogat infibre.

Sa avemsanatate!

sursa: ziare.com
CategoryUncategorized
Tags
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares