“Insomnie Culturală la Muzeul Național de Istorie a României!” este genericul sub care se va desfășura, sâmbătă, 25 august, o acțiune menită a oferi publicului MNIR “ocazia de a vedea muzeul și exponatele sale într-o cu totul altă lumină”.

Insomnie Culturală. Amenințați de o nouă boală. Vezi cum poți să te molipsești! cultura

Potrivit unui comunicat al Secției de Relații Publice a MNIR, transmis luni AGERPRES, muzeul își deschide porțile pentru vizitare între orele 16.00 – 00.00, iubitorii artei putând vizita expozițiile permanente: “Tezaur Istoric”, “Lapidarium” (incluzând Copia Columnei lui Traian), dar și cele cinci expoziții temporare, care își au locul în holul central al muzeului.

Printre acestea se numără: “Copilăria de altădată, la țară” (deschisă până în data de 2 septembrie), “Genio Helvetico. Ceasuri istorice și cutii muzicale elvețiene din colecții muzeale românești” (deschisă până în data de 31 august), “Ministerul Afacerilor Externe – 150 de ani de diplomație” (deschisă până în data de 15 septembrie), “Basarabia 1812-1947. Oameni, locuri, frontiere” (deschisă până în data de 26 august), “Exponatul lunii august – Tetraevanghelul Ieromonahului Spiridon” (ce poate fi vizitat până în data de 27 august).

Până în luna octombrie, MNIR va oferi astfel de prilejuri, în ultima sâmbătă a lunilor august, septembrie și octombrie, muzeul beneficiind de același program special de vizitare. Duminică, muzeul va avea un program normal de vizitare, între orele 10,00 – 18,00, în această zi, ca de altfel în fiecare zi de 26 a lunii, intrarea urmând a fi gratuită.

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares