Cercetătorii americani au realizat o lista cu  șase produse alimentare ce ar trebui evitate pentru a nu suferi de somnolență și oboseală.

În urma unui studiu realizat de aceștia pe primul loc în acest top al produselor ce provoacă somnolența se situează băuturile alcoolice, care în afară de acest nociv, de asemenea împiedică organismul să se relaxeze.

Conform studiului publicat de portalul MedDaily, băuturile alcoolice sunt urmate în acest top de dulcuri, care sunt responsabile de modificări ale nivelului de glucoză în sânge și favorizează astfel o stare puternică de oboseală organismului uman.

Al treilea loc este ocupat de carnea de curcan ale cărei proteine provoacă o scădere a eficienței din cauza efectului lor de relaxare. Această listă prezentată de Agerpres include și produsele făinoase, inclusiv pastele din făină albă. La fel ca dulciurile, pastele conduc la salturi ale glucozei în sânge, care provoacă o creștere explozivă de energie, precum și un recul rapid al acesteia. Clasamentul se încheie cu alimentele prăjite, a căror digestie necesită foarte mult timp în comparație cu alte produse, ele având și un efect iritant asupra tractului digestiv.

CategoryUncategorized
Tags
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares