Ucrainenii vor trasee comune de pelerinaj între Nordul și Sudul Bucovinei. Șeful Administrației Regionale de Stat Cernăuți, Mihailo Papiev, a anunțat, luni, că a cerut departamentelor municipale să lucreze la elaborarea unui traseu de pelerinaj în regiunea Cernăuți, care ar urma să fie promovat în România.

Ucrainenii vor trasee comune de pelerinaj între Nordul și Sudul Bucovinei religie cultura religie

Ucrainenii vor trasee comune de pelerinaj intre Nordul si Sudul Bucovinei

Papiev a precizat că această inițiativă a venit după o serie de discuții purtate cu președintele Consiliului Județean Suceava, Cătălin Ioan Nechifor. “Împreună cu domnul Nechifor, am ajuns la un acord cu privire la traseele comune de pelerinaj din Nordul și Sudul Bucovinei. Pelerinii ortodocși români care vizitează Mănăstirea Putna ar trebui să poată să se familiarizeze cu arhitectura unică a regiunii Cernăuți și să vină să se roage și în bisericile noastre”, a menționat oficialul, citat de Molodii Bukovineț, transmite RADOR.

Printre lăcașurile pe care pelerinii din România le pot vizita în Nordul Bucovinei se numără fosta resedință a mitropoliților bucovineni, Mănăstirea din Bănceni și Catedrala “Adormirea Maicii Domnului” din Fântâna Albă. “Avem ce să arătăm întregii lumi. Mănăstirea de călugări din Bănceni, de exemplu, este cea mai mare mănăstire cu șapte altare din Europa. Despre această biserică unică și inimitabilă ar trebui să știe toți credincioșii ortodocși, mai ales pelerinii români, întrucât aici se slujește în limba română”, a declarat Papiev. Guvernatorul regiunii Cernăuți a adăugat că traseul conceput de autoritățile locale va fi transmis colegilor din România, care, la rândul lor, au promis să promoveze bisericile din Nordul Bucovinei pe teritoriul României.

Sper că, după soluționarea pozitivă a chestiunii legate de micul trafic de frontieră dintre țările noastre, credincioșii din regiunea Cernăuți vor putea, fără probleme și obstacole, să viziteze locurile sfinte din România“, a mai spus Mihailo Papiev.

sursa: ziuaveche

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer