Guvernul ungar va rscumpra n scurt timp pachetul de aciuni deinut de compania german E.ON la o companie ungar de distribuie a gazelor naturale, a anunat smbt premierul ungar Viktor Orban, transmite Reuters.

Guvernul condus de Viktor Orban a rscumprat pachetul de 21% din aciunile companiei petroliere ungare MOL de la compania rus Surgut i un pachet de 74% din aciunile productorului de componente auto Raba.

‘Am rscumprat aciunile MOL de la rui, am rscumprat unele companii de distribuie a apelor de la francezi, vom rscumpra i E.ON de la germani’, a declarat Viktor Orban, fr a oferi alte detalii.

Anterior, Viktor Orban a declarat la reuniunea anual a diplomailor ungari c guvernul de la Budapesta vrea s transforme distribuia de energie ntr-o activitate non-profit.

Grupul energetic ungar MOL i-a vndut activitile de distribuie a gazelor naturale ctre E.ON n anul 2005 ntr-o tranzacie evaluat, atunci, la 2,2 miliarde de euro, inclusiv datoriile. n anul 2010 guvernul socialist de la acea dat i-a asigurat opiunea de a prelua operaiunile angro cu gaze ale R.ON pentru a evita ca aceast divizie s cad n mini nedorite, dac se va ajunge n situaia ca aceast divizie s fie scoas la vnzare. La acea dat E.ON a precizat c dreptul de preempiune al Ungariei pentru E.ON Foldgaz Trade Zrt este valabil pn n 2016.

E.ON Foldgaz Trade Zrt este cel mai mare trader de gaze naturale din Ungaria. Compania aprovizioneaz fiecare distribuitor de gaze naturale din Ungaria i indirect toi consumatorii casnici.

Sursa: Agrerpres

,
S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *