baner

Scris de Mihai Rapcea 

De ani de zile tot auzim că se construiește Hotelul avocaților, în stațiunea balneoclimaterică Techirghiol. Această himeră fără chip și formă, existentă până acum doar în rapoartele Casei de Asigurări a Avocaților – ca înghițind nesătulă, an de an, sume fabuloase – fără să punem la socoteală terenul, care e gratis, deoarece a apatinut C.A.A. în trecut, fiind retrocedat Casei, dupa 1990), mi-a trezit curiozitatea de a o vedea cu ochii proprii și de a o prezenta și colegilor ce au cotizat fără să fie întrebați – la edificarea ei – cu banii de pensie strânși din sudoarea frunții lor. Așa că am căutat să mă informez în prealabil pe site-ul casei de asigurări a avocaților, sau pe site-ul U.N.B.R., despre existența acestei năluci imobiliare. Nici o informație care să îmi reveleze locația Hotelului Avocaților. Asa ca am luat la picior la picior stațiunea Techirghiol, întrebând în stânga și în dreapta oamenii ce mi-au ieșit în cale… Majoritatea ridicau din umeri. Unii auziseră ceva, dar nu cunosteau amănunte. Într-un final, un localnic – mi-a dat indicatiile potrivite, spunandu-mi sa mergând spre sanatoriul din Techirghiol, pe malul lacului, urmand sa gasesc hotelul pe care il cautam…. Urmand instructiunile omului, pe malul lacului- mai exact pe strada Dr. V. Climescu, am dat de o clădire somptuoasă, ridicată în stil modern, cu ornamente de sticlă, poziționată chiar față în față – vis-a-vis de intrarea la băile reci din capătul stațiunii.
 Am cercetat cu privirea clădirea, în mod vădit pustie. Nici o țipenie de om, nici o mașină în parcarea ei. M-am apropiat. Trotuarul, cu câțiva arbori plantați în spațiul verde ce îl mărginea, era înconjurat cu sârmă, împiedicând accesul trecătorilor prin fața hotelului. M-am strecurat prin cele două benzi de sârmă improvizate pe post de împrejmuire, și m-am apropiat de pancarda de pe fațadă, pe care scria cu litere mari “COMPLEXUL BALNEAR ȘI DE RECUPERARE C.A.A. DIN TECHIRGHIOL – CORPORE SANO”. Dacă acesta e cel din Techirghiol, înseamnă că mai sunt și altele, m-am întrebat eu, nedumerit… Desi, la fel ca majoritatea colegilor mei, nu cunosc nici măcar un singur avocat – tânăr sau bătrân, care să fi beneficiat vreodată în viață, de serviciile unei astfel de complex de recuperare al Casei Noastre de Asigurări .
 Mi-am făcut curaj și am urcat treptele complexului. În dreapta scării, am remarcat un lift modern, cu platformă, pentru invalizii aduși în cărucioare. Sus, la intrare, m-a întâmpinat un paznic, căruia m-am prezentat și l-am rugat să îmi facă turul hotelului. Omul, binevoitor, s-a conformat și astfel am pătruns în clădire. La parter, cum intri pe stânga, te întâmpină biroul recepționerului, modern amenajat. Pe holuri, pereții sunt plini de mici tablouri moderniste, menite să încânte ochiul. Trecem de recepție și din față ne întâmpină lifturile, tăcute încă. În stânga, sala de mese, mirosind a nou, cu bucătărie mare, în care am ocazia să vad dotari moderne si complete, care parca abia asteapta sa intre in utilizare…. În lateralul ei, un mic bar. Trecem înapoi spre holul central unde se află tot la parter o sală de conferințe spațioasă. Aflu de la paznic amănunte interesante: hotelul are 60 de camere, în regim de 4 stele hoteliere, iar la subsol beneficiază de bazin cu apă termală și servicii complete de tratament balneoclimateric. Curios din fire, îl întreb de ce totuși nu a fost dat în folosință, pentru că pare “gata” !? Îmi răspunde că acum se fac ultimele angajări ale personalului ce va deservi hotelul, iar recepția de inaugurare va avea loc miercuri 29 august 2012, într-un cadru festiv. I-mi iau ramas bun de la paznic si parasesc “COMPLEXUL BALNEAR ȘI DE RECUPERARE C.A.A. DIN TECHIRGHIOL – CORPORE SANO”…
Reflectând încă la somptuozitatea și luxul ,, Hotelului nostru” nu pot însă să nu-mi pun câteva intrebări… De ce nu ne-a informat C.A.Av. sau U.N.B.R. despre finalizarea ,,Hotelului nostru,,? si mai ales, de ce marea masa a avocaților nu cunosc nimic despre faptul ca ,,Hotelul Avocaților„ va fi inaugurat peste doar 2 zile? Daca noi- cei care am cotizat din greu pentru realizarea acestei costisitoare investiții, nu știm nimic despre proxima inaugurare, cu cine se va face marețul eveniment? Caci in lipsa oricarei informații despre inaugurare… se pare ca nu cu noi- cei care platim lunar si din greu taxe  si carora ne este destinat teoretic…
Pâna cand aceste intrebari retorice iși vor gasi raspunsul, cu siguranta dupa taierea panglicii… nu-mi ramane decat sa va prezint fotografiile “COMPLEXUL BALNEAR ȘI DE RECUPERARE C.A.A. DIN TECHIRGHIOL – CORPORE SANO” și să vă reamintesc,, Aici Sunt Banii Dumneavoastră”

  

 

citiți mai mult pe: adsa.ro

CategoryUncategorized

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer