Cine se confruntă neîncetat cu negativismul și cu diverse plângeri se alege cu neuronii distruși. În cartea sa, ‘Three simple steps: A map to succes in busyness and life’, Trevor Blake prezintă un studiu științific interesant. Cine se expune unor manifestări negative 30 de minute sau mai mult, în realitate sau la televizor, nu ajunge deloc mai deștept, ci dimpotrivă. Acest lucru distruge progresiv neuronii hipocampului, scrie 7sur7.be.

 ’Este partea creierului de care avem nevoie ca să rezolvăm problemele’, arată autorul în revista Inc. ‘Pe scurt, creierul s-ar face terci’, adaugă el. ‘În general, oamenii care se plâng de ceva nu caută o soluție. Ei vor doar să te alături indignării lor. Creierul începe să fie afectat când auziți pe cineva spunând: +Este groaznic, nu?+. Acest lucru vă deteriorează creierul, chiar dacă ascultați pasiv. Dacă încercați să vă schimbați comportamentul, ajungeți imediat o posibilă țintă de reproș’, spune Blake.

Pentru a evita astfel de situații, autorul dă câteva sfaturi. ‘Dacă vă întâlniți cu cineva care se plânge de tot și de toate, puteți recurge la tehnici mentale ca să blocați deteriorarea creierului…Retrageți-vă în locul imaginar preferat, acolo unde ați merge daca ați avea o baghetă magică’, încheie autorul cărții menționate.

sursa: AGERPRES 

CategoryUncategorized
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares