O anchetă judiciară pentru asasinat cu privire la decesul lui Yasser Arafat în 2004 a fost deschisă marți în Franța de către Parchetul din Nanterre, la vest de Paris, a anunțat o sursă apropiată de dosar, relatează AFP.

Yasser Arafat ar fi fost otrăvit

 Văduva lui Yasser Arafat anunțase, săptămâna trecută, că vrea să depună plângere în fața justiției franceze pentru otrăvire, după ce s-a descoperit o cantitate anormală de poloniu asupra unor bunuri personale ale fostului lider palestinian, a anunțat avocatul acesteia, citat de AFP.

Această plângere urma să fie depusă la Paris, unde a murit liderul palestinian în 2004.

Institute for Radiation Physics din Lausanne (Elveția), care analizează eșantioane biologice prelevate de pe bunuri personale ale lui Arafat predate văduvei sale, Souha Arafat, de către Spitalul din Percy, unde acesta a murit, a detectat în ele “o cantitate anormală de plutoniu”, potrivit unui documentar difuzat pe 3 iulie de către postul de televiziune Al-Jazeera din Qatar.

Președintele palestinian Mahmoud Abbas și Souha Arafat și-au exprimat deja acordul în vederea efectuării unor prelevări de pe cadavru, depus într-un mausoleu la sediul președinției din Ramallah (Cisiordania), lucru care implică exhumarea.

Nepotul lui Yasser Arafat, Nasser al-Qidwa, a acuzat Israelul că l-a otrăvit pe liderul istoric palestinian cu poloniu, cerând ca “vinovații acestui asasinat să fie judecați”.

Poloniul este o substanță radioactivă extrem de toxică, care fost utilizată și la otrăvirea, în 2006, la Londra, a lui Aleksandr Litvinenko, un fost spion rus devenit opozant al președintelui Vladimir Putin.

Sursa: REALITATEA.NET

CategoryUncategorized

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer