Foto: Florian Cristache


In cadrulConferintei de presadesfasuratajoi 30.08.2012la sediul central al partidului “Totul pentru Tara”, conducerea acestui partid a facut cunoscut mass-mediei si societatii civileabuzul fara precedent in ultimii 22 de ani al Parchetului Bucuresti, prin care acesta a declansat procedura in vedereadizolvarii pe cale legala a TPTsubacuzatiile de fascism, xenofobie, rasism si continuitate cu Miscarea Legionara.

Presedintele Coriolan Baciu a prezentat actiunea procuraturii, aratand maniera abuziva si superficiala in care aceasta institutie a inteles sa abordeze existenta de 19 ani incoace a Partidului “Totul pentru Tara”, dar si adevarul istoric despre Miscarea Legionara in lumina documentelor si surselor istorice pe care libertatea ultimilor 22 de ani le pune la dispozitia oricarei persoane interesate si bine intentionate.

Presedintele executiv Florin Dobrescu a prezentat celor prezenti documente si dovezi istorice de necombatut, care spulbera acuzatiile de fascism si extremism aruncate inca de nestiutori sau rau-voitori asupra Miscarii Legionare.

A fost prezentata urmatoarea declaratie de presa adoptata de Conducerea Partidului “Totul pentru Tara”:


D E C L A R AȚI E

Consiliul Politic al Partidului “Totul pentru Țar”, ntrunit pentru a analiza și a lua o poziție public faț de msura abuziv a Ministerului Public, prin Parchetul de pe lng Tribunalul București, de a solicita Tribunalului București dizolvarea partidului și radierea sa din Registrul partidelor politice, pentru c activitatea acestuia ar fi ”ilicit și contrar ordinii publice”, face urmatoarea declarație:

1. Partidul “Totul pentru Țar” este un partid politic romnesc, nființat legal n raport cu Legea Partidelor Politice și cu Constituția Romniei, care respect integral constituția și legile țrii n toate manifestrile sale, n programele politice, declarațiile publice, prezențele publice sau orice alte tipuri de manifestri.

2. Partidul “Totul pentru Țar” a fost nființat n anul 1993 de un grup de foști lupttori n rezistența anticomunist, lupttori n munți, foști deținuti politici, foști veterani de rzboi, care au considerat c spiritul Rezistenței Naționale Anticomuniste trebuie menținut și transmis peste ani ntr-un cadru legal democratic, n condițiile și cadrele unui stat de drept. Inițial partidul a funcționat sub denumirea de Partidul “Pentru Patrie”, n perioada 1993-2011, iar dup Congresul partidului din 26 noiembrie 2011 partidul și-a reluat denumirea tradițional Partidul “Totul pentru Țar”.

3. Partidul se declar n descendența politic a Partidului “Totul pentru Țar”, care a funcționat ca partid politic ntr-un sistem democratic ntre anii 1934-1938, participnd la alegerile din anul 1937, unde a obținut un scor electoral semnificativ de 15,58% ceea ce ar fi permis o reprezentare parlamentar de 66 de deputați. Partidul “Totul pentru Țar” a fost dizolvat n februarie 1938, alturi de toate celelalte partide, ca urmare a instaurrii regimului de dictatur regal a Regelui Carol al II-lea, iar fruntașii si au fost nchiși n lagre și nchisori, mulți dintre ei, n frunte cu Corneliu Zelea Codreanu și ing. Gheorghe Clime, președintele partidului, fiind exterminați fr judecat.

4. Mișcarea Legionar reprezint un fenomen spiritual, politic, social și istoric complex, care a marcat evoluția societții ultimilor 85 de ani n Romnia. Fenomenul legionar a fost interpretat n moduri foarte diferite de ctre istorici, sociologi, teologi, filozofi, scriitori și alți oameni de cultur din țar și din strintate. Acuzațiile repetate de fascism, xenofobie, antisemitism, rasism, caracter antidemocratic și antipluralist, aduse n special de propaganda regimurilor dictatoriale din perioada 1938-1989, dar perpetuate și n perioada postdecembrist, nu sunt susținute dect marginal cu atitudini politice reale. Pe de alt parte, lupta și jertfa a zeci de mii de legionari pe cmpurile de rzboi, n lagrele de prizonieri, n rezistența anticomunist din munți, n parașutrile peste “cortina de fier” efectuate de ctre structurile NATO, pozițiile eroice și de nalt credinț creștin ale altor zeci de mii de legionari n nchisorile comuniste, fac din partizanii acestui curent spiritual și politic cetțeni absolut exemplari, crora națiunea romn le datoreaz respect și onoare. Mișcarea Legionar nu a fost condamnat ca mișcare politic fascist, sau ca mișcare politic responsabil de crime de rzboi de ctre Tribunalul de la Nurenberg, la sfrșitul celui de-al doilea rzboi mondial.

5. Numeroși oameni de cultur, care astzi sunt considerați ca fiind printre cei mai reprezentativi creatori romni ai secolului al XX-lea, cum ar fi Mircea Eliade (ales n 1937 ca deputat n Parlamentul Romniei pe listele Partidului “Totul pentru Țar”), Constantin Noica, Emil Cioran, Nae Ionescu, Radu Gyr, Mircea Vulcnescu, Haig Acterian, Traian Herseni, Traian Brileanu, Petren Țuțea, și mulți alții au fost implicați n fenomenul legionar, fr ca vreunul dintre ei s poat fi acuzat cu temei c prin opera lor au promovat idei și acțiuni fasciste.

6. Partidul “Totul pentru Țar” a preluat n mod selectiv și critic elementele de doctrin din vasta literatur politic de provenienț legionar, asumnd doar acele poziții politice pe care le consider valabile astzi, n contextul social și politic al unei țri democratice care se integreaz n Uniunea European și n Alianța NATO și care urmrește consolidarea statului de drept, att la nivelul instituțiilor ct și al organizațiilor politice sau civice.

7. Partidul “Totul pentru Țar” respinge cu maxim hotrre orice acuzație de fascism, rasism, antisemitism, xenofobie, și declar c nici una dintre pozițiile sale publice din cei peste 19 ani de cnd funcționeaz legal ca partid politic nregistrat n Registrul Partidelor Politice din Romnia, exprimate prin comunicate de pres, declarații, programe politice sau electorale, manifeste, afișe, sau orice alt luare de poziție public, nu a promovat sau incitat la ur de ras sau ur interetnic și nu a avut caracter fascist, xenofob, rasist, antidemocratic sau antipluralist.

Aceast inițiativ a Ministerului Public este fr precedent n viața politic postdecembrist și nu a fost provocat n nici un fel de acțiunile și declarațiile publice sau de programele politice ale partidului, ci de prezumții și supoziții complet neverificate, respectiv de interpretri istorice subiective și nentemeiate.

n consecinț, mandatm conducerea partidului, respectiv Președinte Grigore Coriolan Baciu și Președinte Executiv Florin Dobrescu, s apere n instanț Partidul “Totul pentru Țar” de toate acuzațiile aduse, prezentnd documentele și mrturiile necesare n acest sens.

București, 29.08.2012

Consiliul Politic al Partidului “Totul pentru Țar

Președinte:Coriolan Baciu

Președinte executiv:Florin Dobrescu

Vicepreședinți:Sorin Pura, Sorin Nicolae Olariu

Secretar general:Florian Cristache

Consilieri:
Sorin Andrei, Alexandru Costache, Radu Darie, Ioana Dobrescu, Marcel Grijincu, Alexandru Onofrei

Joi, 30 August 2012 14:46 – Totul Pentru Țar

, ,
S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *