Google a ţnregistrat un patent pentru o tehnologie care ar putea revolu■iona cŃutŃrile ║i re■elele de socializare, scrieáDaily Mail.

Este vorba despre un program care „scaneazŃ” fotografiile sau filmule■ele ║i „recunoa║te” instantaneu mii de elemente: clŃdiri, steaguri, semne de circula■ie, locuri sau oameni.

AceastŃ tehnologie ar face mult mai u║oarŃ etichetarea pozelor sau a clipurilor ║i adŃugarea lor ţn diverse categorii, ac■iuni care acum se fac manual, de cŃtre utilizator.

Google a precizat cŃ, pentru ţnceput, baza de date a noii tehnologii va fi de circa 50.000 de elemente, de la obiecte, la clŃdiri, locuri sau peisaje.

Daily Mail scrie, ţnsŃ, cŃ aceastŃ nouŃ tehnologie ridicŃ probleme legate de confiden■ialitate, deoarece Google ar putea afla foarte multe detalii prin intermediul ei.

„S-ar pŃrea cŃ utilizatorii pierd din nou controlul asupra datelor personale. DacŃ informa■iile despre tine sunt adŃugate ţn fotografii, ţnseamnŃ cŃ Google poate ║ti totul despre tine. Acest serviciu ar trebui sŃ fie op■ional, iar Google nu ar trebui sŃ-l foloseascŃ pentru a afla mai multe informa■ii despre oameni, fŃrŃ acordul lor”, a declarat Nick Pickles, directorul grupului pentru libertate civilŃ Big Brother Watch.

CategoryUncategorized
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

┬ę 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares