Google ne aduce… internetul obiectelor. Tehnologia care ar putea identifica orice obiect de pe pământ

 

Google a înregistrat un patent pentru o tehnologie care ar putea revoluționa căutările și rețelele de socializare, scrie Daily Mail.

Este vorba despre un program care „scanează” fotografiile sau filmulețele și „recunoaște” instantaneu mii de elemente: clădiri, steaguri, semne de circulație, locuri sau oameni.

Această tehnologie ar face mult mai ușoară etichetarea pozelor sau a clipurilor și adăugarea lor în diverse categorii, acțiuni care acum se fac manual, de către utilizator.

Google a precizat că, pentru început, baza de date a noii tehnologii va fi de circa 50.000 de elemente, de la obiecte, la clădiri, locuri sau peisaje.

Daily Mail scrie, însă, că această nouă tehnologie ridică probleme legate de confidențialitate, deoarece Google ar putea afla foarte multe detalii prin intermediul ei.

„S-ar părea că utilizatorii pierd din nou controlul asupra datelor personale. Dacă informațiile despre tine sunt adăugate în fotografii, înseamnă că Google poate ști totul despre tine. Acest serviciu ar trebui să fie opțional, iar Google nu ar trebui să-l folosească pentru a afla mai multe informații despre oameni, fără acordul lor”, a declarat Nick Pickles, directorul grupului pentru libertate civilă Big Brother Watch.

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *