Google a nregistrat un patent pentru o tehnologie care ar putea revoluiona cutrile i reelele de socializare, scrieDaily Mail.

Este vorba despre un program care „scaneaz” fotografiile sau filmuleele i „recunoate” instantaneu mii de elemente: cldiri, steaguri, semne de circulaie, locuri sau oameni.

Aceast tehnologie ar face mult mai uoar etichetarea pozelor sau a clipurilor i adugarea lor n diverse categorii, aciuni care acum se fac manual, de ctre utilizator.

Google a precizat c, pentru nceput, baza de date a noii tehnologii va fi de circa 50.000 de elemente, de la obiecte, la cldiri, locuri sau peisaje.

Daily Mail scrie, ns, c aceast nou tehnologie ridic probleme legate de confidenialitate, deoarece Google ar putea afla foarte multe detalii prin intermediul ei.

„S-ar prea c utilizatorii pierd din nou controlul asupra datelor personale. Dac informaiile despre tine sunt adugate n fotografii, nseamn c Google poate ti totul despre tine. Acest serviciu ar trebui s fie opional, iar Google nu ar trebui s-l foloseasc pentru a afla mai multe informaii despre oameni, fr acordul lor”, a declarat Nick Pickles, directorul grupului pentru libertate civil Big Brother Watch.

CategoryUncategorized

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer