Cercetătorii ruși au dovedit că oamenii se pot vindeca prin credința. Cercetătorii din Sankt Petersburg au reușit să găsească și dovada, descoperind mecanismul ‘material’ al fenomenului divin. ‘Rugăciunea este un remediu puternic. De asemenea, și atingerea moaștelor. Nu numai că reglează toate procesele din organismul uman, dar poate reface și psihicul labil al bolnavului’, a declarat Valery Slezin, directorul Institului de Cercetare Neuropsihologică din Sankt Petersburg. Profesorul Slezin a mai făcut un lucru neobișnuit. A măsurat ‘puterea’ rugăciunii. El a înregistrat electroencefalogramele unor călugări care se rugau și a descoperit un fenomen neobișnuit și anume ‘scurt-circuitarea’ activității cerebrale a cortexului. Acest fenomen nu poate fi observat decât la bebelușii de trei luni, când se află la sânul mamei lor și se simt în siguranță. Odată cu maturizarea, acest sentiment al siguranței se estompează, activitatea cerebrală se intensifică iar ritmul biocurenților cerebrali devine mult mai lent, cu excepția somnului adânc și al rugăciunilor, mai spune omul de știință.
Slezin a numit această stare una de ‘veghe’ și a demonstrat că este vitală pentru fiecare persoană.
Este cunoscut faptul ca bolile sunt cauzate, în special, de situații negative care ne afectează starea psihică. Se pare că, în timpul unei rugăciuni grijile trec în planul doi sau chiar dispar de tot. Astfel, ambele vindecări, psihică și fizică, sunt posibile.
Rugăciunile sunt chiar scut pentru radioactivitate!
Angelina Malakhovskaya, o altă cercetătoare din Rusia (Ingineră și Electrofiziciană la laboratorul de Tehnologie Medicală și Biologică), a declarat că serviciile religioase îmbunătățesc sănătatea individului. Ea a realizat mii de cercetări cu scopul de a găsi și observa reacțiile corpului uman, înainte și după slujbele religioase. Concluziile acestor studii au fost că rugăciunile normalizează presiunea sângelui.
Rugăciunile pot neutraliza chiar și radiațiile, potrivit cercetărilor. Astfel, s-a observat că după catastrofa de la Cernobâl, nivelul radiaților din jurul bisericii Sfântul Arhanghel Mihail, aflată la numai patru kilometri depărtare de locul incidentului, era unul normal.
Cercetătorii sunt de părere și că apa sfințită, semnul crucii și chiar și sunetul clopotelor pot vindeca boli. De aceea, în Rusia, clopotele bat întotdeauna în cursul epidemiilor. Ultrasunetele emise de clopotele care bat omoară virușii de gripa, hepatită și tifos, dar nu numai. Proteinele virușilor se curbează și nu mai poartă infecția, a spus Malakhovskaya.
Oamenii de știință au dovedit, în mai multe rânduri, puterea semnului crucii, a rugăciunilor și a slujbelor săvârșite în Biserica Ortodoxă. Astfel, cercetătorii ruși au demonstrat urmările concrete ale semnului crucii făcut deasupra mâncării, de pildă. „Am demonstrat că vechiul obicei de a însemna cu Sfânta Cruce mâncarea și băutura înainte de masă are o însemnătate mistică profundă. Această tradiție are consecințe practice: mâncarea este purificată în mod real, imediat. Aceasta este o mare minune, care se întâmplă zi de zi”, afirmă electrofiziciana Angelina Malakhovskaya de la Institutul de Cercetare și Dezvoltare Psihoneurologică din St. Petersburg.
Malakhovskaya studiază puterea semnului Sfintei Cruci de mulți ani. Ea a efectuat un număr mare de experimente care au fost verificate în mai multe rânduri înainte de a fi prezentate publicului. A rezultat că dacă se citește rugăciunea Tatăl Nostru și se face semnul Crucii asupra apei, atunci concentrația bacteriilor dăunătoare va fi de o sută de ori mai mică. Radiația electromagnetică dă rezultate mult inferioare. Astfel, recomandările ortodoxe de a binecuvânta orice mâncare sau băutură nu au numai o valoare spirituală, ci și una preventivă.
Apa sfințită nu este numai purificată, ci ea își schimbă și structura, devine inofensivă și poate să vindece. Aceasta se poate dovedi cu aparate speciale.
Spectrograful indică o densitate optică mai mare a apei sfințite, ca și cum aceasta ar fi înțeles sensul rugăciunilor și l-ar fi păstrat. Aceasta este cauza acestei puteri unice de a vindeca. Singura limitare este aceea că ea îi vindecă numai pe cei credincioși.
„Apa «distinge» nivelul de credință al oamenilor”, spune Malakhovskaya. Atunci când un preot sfințește apa, densitatea optică este de 2, 5 ori mai mare, atunci când sfințirea este efectuată de o persoană credincioasă laică, numai de 1, 5 ori mai mare, dar cu un om botezat și necredincios, fără cruce la gât, schimbările sunt nesemnificative.
Ea a descoperit în special proprietățile bacteriologice ale apei după ce a fost binecuvântată cu o rugăciune ortodoxă și cu semnul Sfintei Cruci. Studiul a arătat, de asemenea, o nouă proprietate, necunoscută în trecut, aceea a cuvântului lui Dumnezeu de a transforma structura apei, mărindu-i considerabil densitatea optică în domeniul spectral al undelor scurte ultraviolete. Se știe deja că apa sfințită de către un preot ortodox nu mai prezintă mișcare browniană și nu se mai alterează cu trecerea timpului.
Cercetătorii au verificat efectul rugăciunii „Tatăl Nostru” și al semnului ortodox al Sfintei Cruci făcute asupra bacteriilor patogene. Au fost prelevate probe de apă din mai multe surse: fântâni, râuri și lacuri. Toate probele conțineau stafilococul auriu, un bacil din colon. Ei au constatat că dacă se rostește rugăciunea „Tatăl Nostru” și se face semnul Sfintei Cruci peste probele de apă, numărul bacteriilor periculoase scade de șapte, zece, sute și chiar mii de ori.
Experimentele au fost astfel concepute încât să se excludă posibilitatea unor sugestii mentale. Rugăciunea a fost rostită atât de credincioși, cât și de necredincioși, dar numărul bacteriilor patogene a scăzut.
Cercetătorii au dovedit și efectul benefic al rugăciunii și al semnului Sfintei Cruci asupra persoanelor. Toți participanții la teste au avut presiunea arterială stabilizată și indicii sanguini îmbunătățiți. Impresionant este faptul că indicii sanguini s-au modificat înspre însănătoșire: persoanelor hipotensive au înregistrat creșteri de tensiune, iar cele hipertensive scăderi de tensiune.
S-a observat, de asemenea, că dacă semnul Sfintei Cruci este făcut neglijent, de exemplu cu cele trei degete unite incorect sau duse în afara locurilor corecte – mijlocul frunții, centrul plexului solar și cavitățile umerilor drept și stâng – rezultatul pozitiv este mult mai redus sau chiar absent.

CategoryUncategorized

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer