Proiectul Stargate: unitățile de paranormali din solda Unchiului Sam

Povestea următoare poate părea una de duzină sau, cel mult, din registrul literaturii senzaționaliste cu iz paranormal, un fel de X-Men pentru cei mari. Cu toate acestea, chiar daca marea majoritatea a oamenilor nu cred în existența puterilor paranormale, la nivel înalt s-a trecut chiar la „valorificarea” oamenilor cu astfel de capacități în domenii precum securitatea națională sau colectarea de informații. Project Stargate este termenul-umbrelă pentru o serie de experimente și programe lansate de guvernele americane cu scopul precis al perfecționării unor metode specifice de identificare și antrenare a așa-numiților „agenți psy” – viitorii agenți paranormali care culeg informații vitale pentru Armata Americană și agențiile de spionaj ale Washingtonului…

Nerecunoscuți, dar mereu prezenți

Multe serviciil de informații de mare anvergură de pe glob se folosesc de subiecți sau de angajați cu calități care țin de domeniul paranormalului. Se pare că agențiile respective au acceptat realitatea fenomenologiei paranormale înaintea forurilor științifice. Mai mult decât atât, nu s-au sfiit deloc să profite de persoanele cu astfel de capacități. Existența unor adevărate unități de “paranormali”, cum li se spune în limbaj curent, sau de agenți psy, conform terminologiei specifice, a fost de mult timp confirmată sub diferite forme.

În ciuda aparențelor, domeniul acesta nu are legătură cu duiumul de romane semnate Pavel Coruț. Este un univers aparte, cât se poate de serios, chiar daca multora le poate părea greu de acceptat.
Unul dintre cele mai cunoscute episoade adevărate de acest gen este așa-numitul Proiect Stargate, ce denumește un ansamblu de experimente ordonate de guvernul federal al Statelor Unite pentru a investiga fenomenele paranormale cu aplicații în domeniul spionajului și cel militar. Oficialii americani erau interesați în mod deosebit de identificarea și antrenarea persoanelor care să poată “vedea” evenimente care se întâmplă la mii de kilometri distanță sau pot afla prin puterile stranii ale minții și spiritului uman secrete militare, informații greu de obținut sau locații ale serviciilor rivale din alte țări.

Fenomenele psy au fost multă vreme catalogate undeva la marginea științelor convenționale. Clarviziunea, telepatia, telekinezia și mai ales călătoriile astrale au fost contestate în numeroase rânduri de scepticii științei, care le-au negat existența. Cu toate acestea, în anul 1995, conducerea de atunci a CIA a decis declasificarea unui program din categoria Top Secret început încă din anul 1970, moment în care celebra agenție americană de informații a început antrenarea unor subiecți capabili să “vadă la distanță”.

serviciile secrete si parapsihologia

Războiul Rece prin prisma Războiului Psy

La nivelul anilor 1970, informațiile deținute de americani indicau o dezvoltare a cercetărilor asupra parapsihologiei efectuate în țările străine (în particular în URSS și China). În aceste condiții, șefii de departamente din CIA considerau că pierd teren în fața puterilor rivale care făcuseră pași importanți în acest domeniu controversat pentru “civili” și oamenii obișnuiți. În consecință, programele din cadrul Project Stargate au fost lansate anual, alocându-se fonduri în acest scop. Cei din CIA erau interesați în mod deosebit de tainele clarviziunii. Această capacitate paranormală a fost testată și studiată în condiții științifice de laborator. Americanii ar fi vrut ca, prin intermediul unor persoane cu capacități deosebit de avansate în domeniul clarviziunii, să obțină date despre activități de spionaj îndreptate împotriva SUA, potențiale acte de terorism, baze militare secrete sau locurile de lansare a unor rachete intercontinentale încă nedetectate.

Cercetările inițiale au fost efectuate în incinta Institutului de Cercetări Stanford, unde mintea umană a fost supusă unor investigații extensive fără precedent pe teritoriul american. Costurile totale ale cercetărilor de la Stanford au fost acoperite de către CIA și alte agenții guvernamentale timp de peste douăzeci de ani.

Cercetătorii Russel Targ, Hal Puthnoff și Ingo Swann au fost fondatorii acestui program cândva secret. Scopul lor principal era acela de a înțelege abilitățile paranormale ale subiecților, a le îmbunătăți pe cât posibil și a colecta informații despre Uniunea Sovietică în contextul Războiului Rece din acea perioadă. Cum sovieticii dețineau unități de “paranormali” încă mai impresionanți și experimentați, nu putem decât să ne imaginăm amploarea duelurilor mentale desfășurate între acești agenți secreți nemaivăzuți, aflați la distanțe de mii de kilometri unii de alții.

Generalul american Albert Stubblebine, la acea dată șef al serviciilor de spionaj din cadrul Pentagonului, avea sub ordinele sale circa 16.000 de experți în contrainformații. Controla pe atunci toate operațiile militare sub acoperire derulate de SUA în lume, jucând un rol important și în invaziile americane din Panama și Grenada. A fost implicat puternic și în celebrele programe MK Ultra. Personalitate cu mult înaintea vremurilor sale, generalul Stubblebine a anticipat încă de atunci că războaiele viitorului nu vor mai fi purtate doar cu rachete și tancuri, ci și prin metode neconvenționale, între care puterea dezlănțuită a subconștientului uman va juca un rol tot mai important.

razboiul psy

Aceștia au fost primii agenți psy – denumiți astfel după termenul propus de Jim Marrs, un expert în domeniu – care au lucrat pentru interesele americane.

Printre succesele remarcabile ale paranormalilor americani au fost raportate: identificarea cu succes a unor baze secrete sovietice, confirmate ulterior de agenții oficiali ai CIA; divulgarea unor detalii din timpul crizei ostaticilor declanșată de organizația teroristă Brigăzile Roșii în Italia; identificarea locațiilor unde erau deținute victimele din timpul crizei sportivilor ostatici israelieni din timpul Olimpiadei din München, identificarea precisă a locațiilor unde regimul lui Saddam Husein deținea rachetele Scud în perioada primului Război din Golf și cireașa de pe tort : avertizarea precisă asupra atacurilor care au vizat Turnurile Gemene din ziua de 11 septembrie 2001. Avertizarea a fost făcută de un colaborator particular cu capacități premonitorii din cadrul CIA, dar a fost complet ignorată de autorități. La mult timp după tragicele evenimente, autoritățile și-au amintit de previziunea sa…

Momentul dezvăluirilor din anul 1995 cu privire la existența spionilor paranormali a fost puternic reflectat în presa americană a momentului. Ziare și posturi TV precum ABCThe Washington Postsau The New York Times au alocat spații largi, iar reporterii acestor publicații au oferit cititorilor chiar unele detalii surprinzătoare. Persoane puternic implicate în acest proiect, precum Ingo Swann, Russel Targ, Pat Price, Hal Puthoff sau Joseph McMoneagle au acceptat în premieră să vorbească despre experimentele care se desfășurau între zidurile Institutului Stanford.

La începuturi, agenții psy se bazau pe aprofundarea și perfecționarea “tehnicii Ganzfeld”. Aceasta consta în provocarea unui anumit tip de transă, în care conștiința agenților era modificată. Erau apoi introduși într-o cameră cu pereții izolați fonic, în liniște totală. Vederea le era blocată prin jumătăți de mingi de ping pong așezate pe orbite. Încăperile erau luminate cu o lumină caldă, roșiatică. Subiecții primeau plicuri sigilate cu coordonatele geografice și militare ale locațiilor. Agenții aveau voie să atingă plicurile, dar nu să le deschidă. Conform declarațiilor lor, prin activarea calităților psihocognitive, imagini, trăiri și informații le apăreau brusc în minte, adesea sugerând cu mare exactitate locul vizat. Astfel, Joseph McMoneagle, un veteran al Războiului din Vietnam, afirma că a reușit să identifice unele dintre bazele secrete ale Uniunii Sovietice. La baza Fort Meade din Maryland, McMoneagle a lucrat peste 20 ani pentru spionajul american, declarând ulterior că rata sa de succes era de aproximativ 28%. Informațiile furnizate de spionii psy erau confruntate ulterior cu cele obținute cu ajutorul sateliților militari și coincideau de multe ori.
Paranormalii ucigași?

Încântați de primele succese, șefii din CIA priveau chiar mai departe: aspirau să creeze un fel de unități ofensive de paranormali care ar fi putut să ucidă de la distanță sau să implanteze gânduri sinucigașe în mințile țintelor umane care trebuiau lichidate fără intervenții militare. Se vehicula ideea că sovieticii și chinezii ajunseseră deja la aceste etape și, probabil, americanii simțeau că ei rămăseseră în urmă. Tocmai se lansase bizara eră a “înarmării psihotronice”.

La sfârșitul anilor 1960, cercetătorii americani au făcut un experiment neobișnuit, în urma căruia au declarat că descoperiseră faptul că focalizarea energiilor și gândurilor negative asupra unei culturi de mucegaiuri inhiba în mod clar creșterea acesteia. Dintr-un eșantion de 194 mostre de mucegaiuri “blestemate”, 191 s-ar fi oprit din creștere, semn că efectul energiilor negative lansate de oameni aflați la sute de kilometri de laboratoare se făcea simțit din plin. Alți cercetători au descoperit cu stupoare că gândurile negative pot încetini dezvoltarea temutei bacterii Escherichia coli. Șefii din Pentagon au tras conlcuzia că energia mentala există, iar ca niște militari sadea ce erau, s-au gândit imediat la aplicarea ei pentru crearea unor asasini ca să ucidă prin puterea minții. Au mers până într-atât încât au vrut să-l racoleze pe celebrul medium israelian Uri Geller, căruia i-au cerut să ucidă în mod demonstrativ, cu puterile sale psy, un… porc! Indignat, Geller i-a refuzat, declarând că a fost dintotdeauna un iubitor de animale.

Generalii americani nu au abandonat ideea și au lansat așa numitul Project Jedi, în cadrul căruia agenții trebuiau să se antreneze la Fort Braggs în uciderea animalelor strict prin puterea minții. Agenților li s-a cerut, în prima fază, să ucidă câini vagabonzi care erau oricum destinați eutanasierii. Niciunul dintre subiecți nu a vrut să facă așa ceva, poate și din cauza unei bariere psiho-emoționale puternice legate de relația dintre cele două specii – om și câine.

unitati de agenti paranormali

Totuși, când e vorba despre uciderea unui animal din altă specie cu puterea minții, a existat, se pare, și o excepție. Un fost militar din trupa americană de elită Beretele Verzi, fostul sergent Glenn Wheaton își amintește de un ciudat personaj de origine bască – Michael Echanis.

Acesta este creditat de mulți experți în domeniu drept adevăratul “tătic” al forțelor de elită din armata americană. Personaj ciudat, cu interese în zonele oculte ale artelor marțiale, Echanis ar fi pus bazele primelor metodologii și școli de luptă cu mâinile goale pentru agenții secreți americani și membrii trupelor speciale.

Expert în lupta cu cuțitul, Echanis a fost singurul non-coreean ințiat în obscura artă neagră Sul-sa, un fel de ninjutsu coreean, axat pe tehnicile superioare de meditație, incantații și practici paranormale, ajungând, se spune, la un asemenea nivel încât putea ucide o capră doar uitându-se la ea. Conform relatărilor unor martori vizuali, Echanis oprea pur și simplu bătăile inimii mai multor capre doar prin forța concentrării sale. Nu-i trebuiau mai mult de câteva zeci de secunde, maxim un minut. Capra începea să sângereze pe nări, corpul îi era cutremurat de spasme și cădea apoi moartă. Cum omul este de asemenea un mamifer, se poate imagina că o persoană cu cunoștințele și abilitățile lui Echanis ar fi putut, teoretic, să suprime pe cale “psy” un personaj incomod pentru interesele cuiva.

Cât despre Echanis, versiunea oficială spune că ar fi murit undeva în Nicaragua, în cadrul unei operațiuni speciale derulate în anul 1978. Adevărul este cu siguranță cunoscut doar de superiorii săi pe linie militară.

În mod oficial, Proiectul Stargate a încetat odată cu pensionarea generalului Stubblebine. Firesc, râmân multe întrebări fără răspuns. Oricum, este greu de crezut că, dacă cei din CIA ajunseseră la astfel de rezultate la nivelul anilor 1970-1980, ar fi abandonat total cercetările. Subiectul este deosebit de interesant chiar și numai din perspectiva cunoașterii umane, nemaivorbind de avantajele evidente pe care niște astfel de unități de paranormali le-ar putea aduce “angajatorilor” lor, dacă aceste capacități ar opera într-adevăr cu asemenea eficiență. Dar… cine știe la ce performanțe au ajuns agenții psy din prezent, sau care este amestecul lor în marile afaceri politice, economice și militare din întreaga lume…

sursa: descopera.ro

CategoryUncategorized

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer