Ministerul Educației explică rezultatele proaste de la Bac: elevii nu mai au de la cine copia

elevii_nu_au_de_la_cine_copia_de_la_bacReprezentanții Ministerului Educației susțin că au descoperit cauza principală a rezultatelor dezastruoase de la Bac: numărul elevilor competenți, de la care ceilalți elevi să poată copia cu încredere, a scăzut dramatic în ultimii ani. Chiar dacă profesorii asigură toate condițiile pentru copiat de la colegi, elevii pur și simplu nu au de la cine copia.

“Dacă acum 10 ani în fiecare sală de clasă erau minim 5-6 elevi care știau subiectele și de la care se putea copia, anul acesta abia dacă a fost câte un astfel de elev per sală de clasă. Există chiar și situații în care nu există nici măcar un elev care să știe de un cinci. Stăteau elevii și se uitau unii la alții, nimeni nu scria nimic. Așa se explică și numărul mare de foi de examen predate goale”, spune ministra Ecaterina Andronescu.

Singura soluție, spun reprezentanții ministerului, este o mai bună repartizare a elevilor care știu materia: “Nu e posibil ca în unele clase să fie zece astfel de elevi, iar în altele niciunul. Să se dea câte unu, ca să ajungă la toate clasele”.

sursa: timesnewsroman

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *