elevii_nu_au_de_la_cine_copia_de_la_bacReprezentanii Ministerului Educaiei susin c au descoperit cauza principal a rezultatelor dezastruoase de la Bac: numrul elevilor competeni, de la care ceilali elevi s poat copia cu ncredere, a sczut dramatic n ultimii ani. Chiar dac profesorii asigur toate condiiile pentru copiat de la colegi, elevii pur i simplu nu au de la cine copia.

“Dac acum 10 ani n fiecare sal de clas erau minim 5-6 elevi care tiau subiectele i de la care se putea copia, anul acesta abia dac a fost cte un astfel de elev per sal de clas. Exist chiar i situaii n care nu exist nici mcar un elev care s tie de un cinci. Stteau elevii i se uitau unii la alii, nimeni nu scria nimic. Aa se explic i numrul mare de foi de examen predate goale”, spune ministra Ecaterina Andronescu.

Singura soluie, spun reprezentanii ministerului, este o mai bun repartizare a elevilor care tiu materia: “Nu e posibil ca n unele clase s fie zece astfel de elevi, iar n altele niciunul. S se dea cte unu, ca s ajung la toate clasele”.

sursa: timesnewsroman

CategoryUncategorized
Tags

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer