canepaȘtiați că planta denumită cânepă are peste 25.000 de utilizări? De la alimente, vopsele și combustibili, și până la îmbrăcăminte și materialele de construcții, cânepa e folosită peste tot. Urme de cânepă se găsesc chiar și în pliculețele de ceai Lipton.

Și chiar și la o parte din mașinile fabricate azi, se găsește tot cânepă.
Cea mai veche dovadă despre utilizarea ei o reprezintă o bucată de țesătură de cânepă, descoperită în Mesopotamia, și datând de peste 10.000 de ani. Cea mai veche hârtie provine din China, în urmă cu două milenii, și este făcută din fibră de cânepă. Chiar și faraonii au utilizat cânepa în construcția marilor piramide.
Cânepa a devenit atât de importantă în Anglia secolului al 16-lea, încât regele Henry al VIII-lea a aprobat o lege în anul 1553 prin care îi amenda pe fermierii care nu creșteau pe pământurile lor cel puțin un sfert de acru de cânepă pentru fiecare 60 de acri deținuți.  În America, au existat perioade în care puteai chiar plăti impozite în natură, în cânepă. În anul 1850, în SUA existau mai mult de 8.000 de ferme de cânepă.

La fiecare 3,6 secunde câte un om moare de foame. Semințele de cânepă sunt cele mai hrănitoare și o soluție economică pentru a pune capăt foametei de la nivel mondial. Cu o concentrație de 80% de „grăsimi bune” de care corpurile noastre au nevoie pentru menținerea unei sănătăți acceptabile, precum și proteinele și aminoacizii deținuți, cânepa reprezintă un echilibru perfect necesar alimentației umane.

Primul motor diesel a fost proiectat să folosească uleiuri vegetale, printre care s-a folosit și uleiul de cânepă. În anii 1930, Henry Ford  a produs un automobil care era compus 70% din material plastic realizat din cânepă. Picturile marilor artiști Rembrandt, van Gogh sau Gainsborough au fost realizate pe pânze din cânepă, folosindu-se acuarele extrase tot din aceeași cânepă.
Peste 50% din pesticidele folosite în lume sunt utilizate în cultivarea bumbacului. Dar cânepa este un material de 8 ori mai puternică decât bumbacul! Cânepa poate crește într-o sută de zile, fără folosirea erbicidelor și pesticidelor, astfel ajutând la protejarea mediului înconjurător. De asemenea, din cânepă s-ar putea fabrica hârtie de ziare sau de cărți, mult mai rezistentă decât cea produsă din lemnul copacilor, ajutând astfel și prezervarea pădurilor care produc oxigenul atât de necesar vieții.
Și totuși, de ce cânepa este atât de marginalizată în zilele de astăzi? Doar pentru că din ea se produce și marijuana?
Canabisul e periculos, dar nu pentru corpul uman, ci pentru marile companii

Marijuana e periculoasă, e adevărat, dar nu pentru corpul sau mintea umană, ci pentru companiile petroliere, pentru industriile chimice, de alcool și de tutun. Afaceri uriașe, în care se învârt milioane de dolari și putere, au ascuns adevărul de ochii publicului.

Dacă s-ar afla faptul că acest canabis ar putea fi folosit în produse comerciale, acest lucru ar crea o adevărată bombă atomică la scară industrială! Întreprinzătorii n-au fost învățați niciodată despre potențialul extraordinar al canabisului, pentru că cei foarte bogați au conspirat pentru a oferi dezinformări asupra publicului cu privire la această plantă care, dacă ar fi folosită în mod corespunzător, ar ruina marile companii din domeniile mai sus menționate.
De unde provine cuvântul „marijuana”? El a fost folosit pentru prima dată la mijlocul anilor 1930 pentru a defăima buna imagine și istoria fenomenală a plantei de cânepă. Dar iată care sunt faptele înregistrate de-a lungul timpului despre cânepă:
– toate manualele școlare din SUA au fost tipărite pe hârtie realizată din cânepă până în anii 1880;
– în SUA, din 1631 și până la începutul anilor 1800 era legal să-ți plătești impozitele sub formă de cânepă;
– refuzul de a crește cânepă în America, în secolele 17 și 18, era ilegal. De exemplu, în Virginia, pentru o perioadă de timp, puteai ajunge în închisoare dacă refuzai să crești cânepă;
– George Washington, Thomas Jefferson și alți președinți ai SUA, de la începutul istoriei statului american, au crescut cânepă;
– 80% din toate textilele, confecțiile, hainele etc. erau făcute din cânepă, până când în anii 1820 s-a introdus cultivarea bumbacului;
– primele biblii, hărți, Declarația de Independență a SUA, toate au fost scrise pe hârtii realizate din cânepă;
– în anul 1916, guvernul SUA a previzionat faptul că până în anii 1940, toate ziarele vor fi tipărite pe hârtii de cânepă și astfel nu va mai fi nevoie ca arborii să fie tăiați. Studiile arătau că 1 acru de cânepă echivalează cu 4,3 acri de arbori;
– vopsele și emailuri de calitate au fost realizate din sămânța de cânepa până în 1937 (în SUA);
– primul model de mașină „T”” pentru Henry Ford mergea pe gazolină extrasă din cânepă, mașina însăși fiind realizată din cânepă. Mașina avea tăblii de plastic obținut din cânepă, care erau de 10 ori mai rezistente față de oțelul.
– revista „Mechanical Engineering Magazine” (februarie 1938) a publicat un articol intitulat „Cea mai profitabilă cultură ce poate fi crescută”, arătând că aceasta nu poate fi decât cânepa.
– iată un fragment dintr-un film documentar de 14 minute, realizat în 1942 de Departamentul Agriculturii din SUA, prin care se încurajau fermierii americani să crească cânepa pentru a susține efortul american de război:  „Cânepa există dinaintea construcției templelor grecești. Timp de mii de ani, această plantă a fost folosită în China pentru realizarea îmbrăcăminții. […] Acum în Filipine și în Indiile de Est, cânepa se află în mâinile japonezilor. Cânepa americană este necesară atât pentru industria militară, cât și pentru celelalte industrii ale noastre.”

– cultivarea și producția cânepei nu face rău mediului înconjurător. Agenția Americană de Dezvoltare (USDA) a confirmat acest lucru arătând că această plantă produce de 4 până la 7 ori mai puțină poluare decât ceilalți înlocuitori organici ai acestei plante.

Conspirația DuPont împotriva cânepei
În anul 1937, marea corporație petrochimică DuPont și-a patentat procesul fabricării plasticului din petrol și cărbune. Raportul anual al companiei le-a recomandat acționarilor săi să investească în noua sa divizie petrochimică. Produse sintetice ca materialele plastice, celofanul, celuloidul, nylonul etc., puteau fi realizate din petrol. Industria naturală a cânepei ar fi ruinat afacerile DuPont cu peste 80%.
Cine credeți că era un investitor important al companiei DuPont? Andrew Mellon (1855-1937), care a devenit Ministrul Finanțelor pe timpul președinției lui Hoover. Mellon l-a numit pe Harry J. Anslinger, nepotul său, la conducerea Biroului Federal de Narcotice și Droguri Periculoase. Intenția era foarte clară: cânepa trebuia să fie declarată ilegală, întrucât amenința afacerile de miliarde de dolari. Acești oameni au introdus un cuvânt mexican obscur „marihuana” pe care l-au „împins” în conștiința Americii.

Manipularea mass-mediei în privința cânepei
La sfârșitul anilor ’20 și în anii ’30, în ziarele americane a început o campanie care scotea în evidență lucrurile groaznice privind marijuana. Pericolul marijuanei era prezentat în știrile de primă pagină. Cititorii au fost învățați că marijuana era responsabilă pentru toate de la accidentele de mașină până la pierderea moralității.
Filme ca „Reefer Madness” (Nebunia marijuanei) (1936), „Marihuana: Assassin of Youth” (Marijuana, asasinul tinerilor) (1935) și „Marihuana: The Devil’s Weed” (Marijuana, iarba diavolului) (1936) erau pelicule propagandistice, create de acești industriași pentru a înlătura un dușman. Scopul lor era acela de a câștiga simpatia publicului, astfel încât să poată fi adoptate legile anti-marijuana.
În anii 1930, oamenii erau foarte naivi, chiar la limita ignoranței. Masele erau ca oile, așteptând să fie conduse de către cei puțini. Toate știrile prezentate în ziare, sau la radio, erau considerate a fi adevărate.
Pe 14 aprilie 1937, legea interzicerii marijuanei a fost introdusă în House Ways and Means Committee (comitet parlamentar din cadrul Congresului SUA), singurul comitet care poate introduce un proiect de lege în camera legislativă, fără a fi dezbătut de alte comitete. Președintele acestui comitet era Robert Doughton, care era un apropiat al companiei DuPont. El s-a asigurat că legea va trece prin Congres.

Dr. James Woodward, doctor și avocat, a depus mărturie, mult mai târziu, din partea Asociației Medicale Americane, că motivul pentru care această asociație nu a denunțat legea interzicerii marijuanei mai devreme, a fost faptul că ea tocmai descoperise că marijuana era de fapt cânepa.
În septembrie 1937 cânepa a devenit ilegală. Cea mai folositoare recoltă din lume a fost identificată cu un drog, iar de atunci, planeta noastră suferă. Congresul american a interzis cânepa pentru că i s-a spus că ea este cel mai mare drog cauzator de violență. Anslinger, șeful Comisiei de droguri, a promovat ideea că marijuana îi face pe consumatori să se comporte extrem de violent. În anii ’50, sub amenințarea comunistă din SUA, același Anslinger a afirmat exact contrariul: marijuana te va liniști atât de mult, încât soldații americani nu vor mai lupta deloc. Care e adevărul?

Cânepa, planta minune
Cânepa are o fibră de calitate mult superioară celei produse din lemn. Mult mai puține chimicale sunt necesare pentru a fabrica hârtia din cânepă, decât hârtia produsă din lemn. Unui copac îi ia zeci de ani de zile pentru a ajunge la maturitate, pe când cânepei îi este destul un singur sezon.
Iată câteva din întrebuințările pe care cânepa le-ar putea aduce omenirii:

1) Toate materialele din plastic ar trebui realizate din ulei de sămânță de cânepă. Materialele plastice din cânepă sunt biodegradabile. De-a lungul vieții lor, ele se descompun și nu fac rău mediului înconjurător. În schimb, materialele plastice făcute din petrol ruinează natura; ele nu sunt biodegradabile și fac mare rău planetei. Materialele plastice făcute din cânepă nu vor distruge ape curgătoare așa cum au făcut DuPont sau alte corporații.

2) Din cânepă se pot face medicamente. Să nu uităm că în trecut, Asociația Medicală Americană sprijinea tratamentele pe bază de canabis, care sunt mult mai naturale și mai puțin nocive pentru organismul uman, decât medicamentele care se bazează pe compuși petrochimici.
Cânepa ajută la lărgirea arterelor, astfel încât sângele să poată circula mai bine. De asemenea, cânepa conține THC, un agent activ, care ajută în bolile de astm și glaucom.

3) Cânepa poate ajuta la combaterea foametei în lume. O mulțime de produse alimentare pot fi realizate din cânepă. Semințele de cânepă conțin proteine naturale în cantități mari. De asemenea, ele conțin doi acizi grași esențiali care ajută curățarea trupului de colesterol. Acești acizi grași nu pot fi găsiți în altă parte în natură.

4) Din cânepă se pot face haine durabile. Hainele realizate din cânepă sunt extrem de durabile de-a lungul timpului. Dar în anumite state din SUA ca de exemplu în Kentucky, s-a ajuns la măsuri extreme, ca de exemplu, purtarea hainelor făcute din cânepă fiind considerată o infracțiune. Vă imaginați să fiți arestat pe stradă pentru că purtați blugi din cânepă?

Spuneți NU manipulării marilor companii!
Lumea e nebună…dar asta nu înseamnă că voi trebuie să vă alăturați nebuniei. Adunați-vă și împrăștiați vestea. Spuneți oamenilor, inclusiv copiilor voștri, adevărul. Folosiți produsele din cânepă. Eliminați cuvântul „marijuana” și gândiți-vă la povestea care a fost creată. Luptați împotriva propagandei care a fost realizată doar pentru a-i favoriza pe cei bogați. Cânepa trebuie să fie utilizată în viitor, căci avem nevoie de o energie curată pentru a ne salva planeta.
Spălarea creierelor de către marii producători din industria petrochimică, a tutunului și a băuturilor alcoolice continuă. Reclamele de la TV spun că „dacă cumpărați marijuana, contribuiți la asasinate și la războaiele dintre bande”. Ultimele reclame de la TV spun chiar că „dacă cumpărați marijuana, sprijiniți terorismul!” Incredibil! O plantă atât de minunată, cum este cânepa, a devenit între timp una de factură „teroristă”. Atât de departe a ajuns manipularea.
Dar nu uitați câteva cifre foarte elocvente: 1/2 de milion de decese anual în lume se produc din cauza fumatului! 1/2 de milion de decese anual în lume se produc din cauza alcoolului! Dar nimeni n-a murit până acum din cauza canabisului! Industria petrochimică a distrus natura, și nu folosirea cânepei. Care sunt adevărații ucigași? Nu cumva alcoolul, țigările, petrolul, chimicalele?
Prejudecata că marijuana ar crea o stare apropiată stării de beție este una falsă. E adevărat că marijuana te face să simți că timpul se scurge mai încet, și astfel poți deveni mai sensibil. Dar astfel, poți aprecia mai mult artele și poți deveni mai aproape de natură, starea acestea fiind total opusă stării de beție. Deci, din contră, devii mai conștient.
În concluzie, motivul pentru care cultivarea cânepei este considerată a fi ilegală și dăunătoare, este faptul că…MILIARDARII PLANETEI DORESC SĂ RĂMÂNĂ ÎN CONTINUARE MILIARDARI, în detrimentul beneficiilor evidente care s-ar putea obține din cânepă!

Traducere după http://www.world-mysteries.com/marijuana1.htm
Dr. Eng. Neculai Gradinaru
Senior Research
Institute of Solid Mechanics of Romanian Academy

preluare de pe humanitarysteam

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer