Cat de actuale sunt cuvintele luiCornel Zelea Codreanu

“Biata mas a poporului romn alerga de la partid la partid, de la promisiune la promisiune, legndu-i de fiecare, cu credina ei secular, cele mai curate ndejdi, dar ntorcndu-se nelat i amrt, cu toate speranele zdrobite, cnd de la unul, cnd de la altul. Aceasta, pn cnd va nelege odat, c a intrat n mna unor cete puse pe ctig i pe prad.

Erau trei partide mai mari: liberal, averescan i naional rnesc. Pe lng ele i altele mai mici. n fond, nu exista ntre ele nici o deosebire. Numai formele i interesele personale le deosebeau. Acelai lucru sub alte forme. Nu aveau nici mcar justificarea unor preri deosebite.

Singurul lor mobil sufletesc adevrat era: religia interesului personal, pe deasupra oricror dureri ale rii i a oricror interese ale neamului.

De aceea spectacolul luptelor politice era dezgusttor. Fuga dup bani, dup situaii personale, dup avere i plceri, dup prad, ddea un aspect de dumnie neasemuit, acestor lupte. Partidele apreau ca adevrate cete organizate care se nvrjbeau, se mncau i se luptau unele cu altele pentru prad.

Numai lupta pentru neam sau pentru orice ideal, care depete interesul, egoismul i poftele personale, este blnd, cuviincioas, nobil i fr dezlnuire oarb de patimi. n ea poate fi pasiune, dar nu patim oarb i josnic.

Aspectul de vrjmie i de josnicie al acestor lupte putea fi o dovad suficient, c ele nu se ddeau n lumea unui ideal nalt i sfnt i nici n aceea a principiilor, ci n adncul cel mai trist al celor mai neruinate interese personale.

Lumea politicienilor triete n lux i n petreceri scandaloase, n imoralitatea cea mai dezgusttoare, pe spinarea unei ri din ce n ce mai demoralizat. Cine s se mai ocupe de nevoile ei?

Politicienii acetia cu familiile i cu agenii lor, au nevoie de bani. Bani pentru petrecere, bani pentru a-i ntreine clientela politic, bani pentru voturi, bani pentru cumprarea de contiine omeneti.

Rnd pe rnd, cetele lor se vor npusti i vor spolia ara. Aceasta va nsemna, n ultim analiz, guvernarea ei, opera de guvernare. Vor sectui bugetele statului, ale prefecturilor, primriilor.

Se vor nfige ca nite cpui n consiliile de administraie ale tuturor ntreprinderilor, de unde vor ncasa tantieme, de zeci de milioane, fr nici o munc, din sudoarea i din sngele muncitorului istovit.

Vor fi ncadrai n consiliile bancherilor jidani, de unde vor primi jetoane, de alte milioane i zeci de milioane, ca pre al vnzrii lor de neam.

Vor da natere la afaceri scandaloase care vor ngrozi lumea. Corupia se va ntinde n viaa public a rii ca o plag, de la cel mai umil slujba i pn la minitri. Se vor vinde oricui. Oricine va avea bani, va putea s-i cumpere pe aceti montri i prin ei ara ntreag.

De aceea, cnd ara stoars nu va mai putea s le dea bani, vor ceda consoriilor de bancheri strini, rnd pe rnd, bogiile pmntului i cu ele i independena noastr naional.

O adevrat pletor de oameni de afaceri se va ntinde ca o pnz peste toat Romnia, care nu vor mai munci, care nu vor mai produce nimic, ci vor suge vlaga rii.

Acesta este politicianismul.

Jos, se vor ntinde: mizeria, demoralizarea i dezndejdea.Vor muri copiii cu zecile de mii, secerai de boli i de mizerii, slbindu-se astfel puterea de rezisten a neamului n lupta pe care o duce singur n contra poporului jidnesc organizat i susinut de politicianismul nstrinat i de tot aparatul de stat.

Cei civa oameni politici cinstii, cteva zeci, poate chiar conductori de partide, nu vor mai putea face nimic. Vor fi nite biete marionete n mna presei jidneti, a bancherilor jidani sau strini i a propriilor lor politicieni.

Aceast batjocur, aceast demoralizare, aceast infecie, va fi susinut, pas cu pas, de toat falanga jidneasc, interesat la distrugerea noastr, pentru a ne lua locul n aceast ar i a ne fura bogiile.Prin presa ei, care a uzurpat rolul presei romneti, prin sute de fiuici imunde, printr-o literatur atee i imoral, prin cinematografe i teatre provocatoare la desfru, prin bnci, Jidanii au devenit stpni n ara noastr.

Cine s se opun? Astzi cnd ei sunt pregtitorii dezastrului i apariia lor e semnalul morii noastre naionale, cine s le apar n fa?”

(CORNELIU ZELEA CODREANU – PENTRU LEGIONARI)

sursa: cartearomaneasca.wordpress.com

, , ,
S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *