Peste 37.000 de oameni au adresat plngeri Curii Constituionale, cerndu-i s nu aprobe fondul de salvare al UE motivand pe buna-dreptate ca nu trebuie ca din munca, corectitudinea lor pentru plata taxelor si impozitelor, sa fie sustinuta nemunca, jaful, coruptia si evaziunea fiscala din zone dubioase ale Europei precum Grecia sau adaug eu, Romania . Este cel mai mare proces colectiv din istoria rii.

Contribuia Germaniei la Mecanismul European de Stabilitate (MES) genereaz cea mai mare aciune civil a tuturor timpurilor, potrivit ageniei germane DPA. Circa 37.000 de germani au naintat petiii la Curtea Constituional, cernd instituiei s nu aprobe participarea rii la acest fond, care ar urma s fie folosit pentru a ajuta statele din zona euro aflate n dificultate financiar.

Numrul petiionarilor s-a triplat de la sfritul lui iunie, susine asociaia „Mehr Demokratie” („Mai mult democraie”), care a fost implicat n organizarea acestei aciuni. Printre acetia se afl ceteni obinuii, dar i membri eurosceptici ai partidului cancelarului Angela Merkel, CDU (care susine MES). Alte reclamaii vin din partea unor parlamentari ce aparin stngii radicale. Toate aceste petiii cer Curii Constituionale s emit o decizie care interzice participarea rii la MES.

sursa: urbaniulian.ro

, ,
S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *