Peste 37.000 de oameni au adresat plÔngeri Cur■ii Constitu■ionale, cerÔndu-i sŃ nu aprobe fondul de salvare al UE motivand pe buna-dreptate ca nu trebuie ca din munca, corectitudinea lor pentru plata taxelor si impozitelor, sa fie sustinuta nemunca, jaful, coruptia si evaziunea fiscala din zone dubioase ale Europei precum Grecia sau adaug eu, Romania . Este cel mai mare proces colectiv din istoria ■Ńrii.

Contribu■ia Germaniei la Mecanismul European de Stabilitate (MES) genereazŃ cea mai mare ac■iune civilŃ a tuturor timpurilor, potrivit agen■iei germane DPA. Circa 37.000 de germani au ţnaintat peti■ii la Curtea Constitu■ionalŃ, cerÔnd institu■iei sŃ nu aprobe participarea ■Ńrii la acest fond, care ar urma sŃ fie folosit pentru a ajuta statele din zona euro aflate ţn dificultate financiarŃ.

NumŃrul peti■ionarilor s-a triplat de la sfÔr║itul lui iunie, sus■ine asocia■ia „Mehr Demokratie” („Mai multŃ democra■ie”), care a fost implicatŃ ţn organizarea acestei ac■iuni. Printre ace║tia se aflŃ cetŃ■eni obi║nui■i, dar ║i membri eurosceptici ai partidului cancelarului Angela Merkel, CDU (care sus■ine MES). Alte reclama■ii vin din partea unor parlamentari ce apar■in stÔngii radicale. Toate aceste peti■ii cer Cur■ii Constitu■ionale sŃ emitŃ o decizie care interzice participarea ■Ńrii la MES.

sursa: urbaniulian.ro

┬ę 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer