Deoarece corpul uman produce mai multa energie decat foloseste, un concept revolutionar vizeaza transformarea corpului uman in bateria viitorului.

ExtremeTecha prezentat tehnologiile utilizate in prezent pentru utilizarea energiei corpului uman, dar si ipotezele extinderii acestui concept pentru viitor.

Corpul uman produce aproximativ 100W in momentele de repaus si pana la 300-400W in momentele de activitate fizica intensa. Pentru un interval scurt, ca in timpul unui sprint, corpul poate produce pana la 2000W. Cum este utilizata energia produsa? Flexarea muschilor, inclusiv a celor cardiaci, este consumatorul principal, dar o mare din energie este irosita, precum cea pentru mentinerea temperaturii corpului.

Mai multi cercetatori analizeaza moduri prin careenergia irosita de corpul umanar putea fi folosita pentru diverse procese. Tehnologiile pentru utilizarea energiei corpului uman exista deja, insa perfectionarea lor este necesara pentru a folosi cu adevarat eficient energia produsa de corpul uman.

Bateriile cilindrice si acumulatorii paralelipipedici ar putea disparea chiar inainte de transformarea corpului uman intr-o baterie pentru gadgeturile utilizate zilnic, datoritabateriei flexibiledezvoltate in Coreea de Sud. Este insa corpul uman cel mai buninlocuitor al bateriilor?

Corpul uman va deveni bateria viitorului

Energia umana la scara larga

Corpul uman este deja folosit pentru energia sa in Suedia, unde caldura emanata de corpul navetistilor din gara centrala din Stockholm este utilizata pentru incalzirea apei dintr-o cladire apropiata.

Aceeasi tehnologie ar putea fi extinsa si in alte zone urbane aglomerate, undecaldura emanata de corpul umanar putea fi folosita pentru a scadea consumul de combustibili fosili sau alte forme de combustibili ce nu sunt regenerabili.

Dispozitivele piezoelectricesunt o alta solutie ce ar putea fi utilizata si la scara larga. Deocamdata acestea sunt cercetate pentrualimentarea unui laptopprin simpla folosire a tastaturii. Oare cat de multa energie ar produce o astfel de tehnologie implementata in pietele cele mai circulate din marile orase?

Corpul uman va deveni bateria viitorului

Energia umana la purtator

Pana acum, mersul pare cea mai sigura cale de a produce energie ce poate fi stocata intr-o baterie. La Universitatea din Wisconsin a fost dezvoltat unpantof sportce utilizeaza un amestec de apa si ulei, in miscare la fiecare pas, ce incarca electrozii inclusi la fiecare pas.

Deocamdata, prototipul de pantofi ce utilizeazaenergia corpului umannu este pregatit pentru productia la scara larga si ar putea fi doar primul mod in care corpul uman este folosit pentru a alimenta diverse gadgeturi.

In medicina, energia produsa de corp ar putea fi folosita pentrualimentarea implanturilor interne, ca pacemakerul, dar utilitatea tehnologiei va fi cu siguranta aplicabila si in alte activitati de zi cu zi.

Cercetarile in domeniu urmeaza sa elucideze care este surplusul de energie de care se poate lipsicorpul uman, iar daca folosirea energiei in exces duce la arderea grasimilor, atunci corpul uman ca baterie pentru gadgeturile folosite zi de zi va avea si cea mai simpla cale de scadere in greutate, fara restrictii alimentare si diete neplacute.

Corpul uman va deveni bateria viitorului

sursa: hit.ro

CategoryCauze Naţionale

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer