Sataniștii bântuie pe internet. Gruparea cu numele ”Religia Satanistă”, prezentă pe o rețea de socializare, numără în prezent peste 30 de simpatizanți. Tinerii susțin că doresc legalizarea cultului lui Satan în Republica Moldova.

Unul dintre administratorii grupului, Vitalie Lisnic, a declarat pentruPublika TV că este ateu și că intenționează să înregistreze oficialcultul satanist la Ministerul Justiției.

“Este o simplă promovare și o derâdere a creștenismului, vedeți ce isterie fac oamenii la vederea acestui grup. Eu cred că ar fi bine de legalizat această mișcare, avem tot dreptul. O legalizăm ca o religie, putem oferi chiar servicii, cununii, facem o cununie satanistă, să vedeți ce efecte vom avea, ce speț efecte mai bine zis. Cred că se vor cununa doar ateii, cei care înțeleg că e o glumă și nu are nicio legătura cu criminalitatea “, a declarat membrul grupului Vitalie Lisnic.

“Grupul își propune pentru a lupta cu reștinismul economico-politic din Moldova, interesele noastre sunt de a arăta fața adevărată a fețelor bisericești din toate confesiunile. Eu sunt ateist și nu cred în existența satanei. Însă ca un instrument de lucru folosesc ideea de satanism”, a menționat administratorul grupului Constantin Loșmanschi.

Comunitatea online promovează învățăturile Diavolului, publicând textul așa-zisei Biblii a sataniștilor, în care sunt redate cu lux de amănunte ritualurile și modalitățile de utilizare a magiei negre. Tot aici sunt descrise și sărbătorile religioase sataniste. De asemenea, grupul promovează rugăciunea cultului pe care îl reprezintă.

sursa: publika.md

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer