Autoritățile centrale au anunțat că au luat această decizie după ce numărul francezilor care vin să ne dea sfaturi despre cum să ne comportăm cu țiganii s-a mărit considerabil. “Suntem o țară săracă și nu putem să ne permitem programele de integrare socială a miniștrilor francezi. Să înveți să nu dai sfaturi fără să te pricepi la o problemă e o chestie de educație care se rezolvă în zeci de ani, nu peste noapte”, a spus Decebal Popescu, director în cadrul MAE Român.

De altfel România a anunțat ca va solicita deschiderea unei linii de finanțare pentru rezolvarea acestei probleme. “Din păcate nu avem experiență în astfel de lucruri și nici suficienți bani, cum are Germania de exemplu, pentru a-i trata uman pe miniștrii francezi. Ați văzut cum fac nemții, sunt civilizați, ei țin miniștrii francezi în lesă și cu botniță, iar când fac o prostie adună cu lopățica după ei”, au mai spus oficialii români.

UE în schimb, ne-a recomandat ceva moderație în privința tratamentului pe care-l aplicăm francezilor. “Trebuie să-i înțelegeți și pe ei, au o cultură bogată și frumoasă, tradiții păstrate sute de ani. Nu-i vina lor că mănâncă bătaie oriunde se duc și sunt priviți cu antipatie”.

sursa: timesnewroman.ro

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer