Aproximativ 50 de bucurestenii care au dorit sa sustina marsul unionist insa nu au putut face deplasarea la Chisinau, si-au exprimat solidaritatea cu fratii basarabeni la mitingul organizat de catre Alianta Nationala la Bucuresti, duminica 16 septembrie, ora 17:00 in Piata Victoriei (trotuarul din fata muzeului Antipa), cu ocazia implinirii a 94 de ani de la unirea Basarabiei cu România.

La Chișinău, peste 10 mii de manifestanți au sărbătorit împlinirea a 94 de ani de la unirea Basarabiei cu România.

La începutul evenimentului a participat și Dorin Chirtoacă, Primarul general al municipiului Chișinău, care a ținut să îi salute pe cei prezenți.

Cei peste 10000 de unioniști au demonstrat unor oameni politici de la Chișinău, precum premierul Vlad Filat, că inamicii unui stat sunt aceia care se împotrivesc sau care ignoră doleanțele cetățenilor lui și nu aceia care își exercită dreptul de a și le exterioriza public. În acest sens, numeroși oameni de cultură, formatori de opinie, istorici sau politicieni s-au alăturat acțiunii stradale pentru a sprijini dezideratul reîntregirii naționale, formând un Cordon al Libertății.

În cadrul marșului unionist, toți participanții au prezentat o serie revendicări comune pentru asigurarea direcției europene a Republicii Moldova:

– revizuirea Constituției prin schimbarea denumirii limbii de stat în limba română,
– soluționarea conflictului transnistrean,
– respectarea dreptului minorităților la conservarea limbii și culturii conform normelor europene și
– scoaterea Partidului Comuniștilor în afara legii.

În fruntea celor 10 mii de oameni, ce au participat la un marșul unionist, s-a aflat și Vitalia Pavlicenco, președintele Partidului Național-Liberal Moldova, susținător fervent al unirii Republicii Moldova cu țara noastră.

În același timp, cîteva sute de filo-ruși au organizat un marș Anti-unire. Aceștia erau de părere că sărbătorirea unirii Basarabiei cu România este un act anti-național. Protestatarii anti-unioniști au sărit la bătaie și au încercat să îi oprească pe manifestanții pro-unioniști.

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares