zombi

Firma americană de securitate HALO Corp a fost angajată de armata americană să antreneze soldații, în cadrul unui summit care va avea loc luna viitoare, să se lupte cu zombi, scrie militarytimes.com.

Antrenamentele vor avea parte în cadrul unui exercițiu intitulat ”Apocalipsa zombi” care simulează mai multe scenarii de dezastre, printre care și invadarea străzilor orașelor de pacienți infectați cu boli care îi fac să se comporte ca niște zombi.

Exercițiul militar se va întinde pe durata a cinci zile și va cuprinde demonstrații practice de combatere a acestor zombi de către militari și paramedici, precum și cursuri și seminarii.

Exercițiul va beneficia și de aportul unor specialiști de la Hollywood, care vor asigura scenarii asemănătoare filmelor de groază, pe lângă machiaj și efecte speciale.

Termenul de ”Apocalipsă zombi” a fost lansat de Centrul American pentru Prevenirea și Combaterea Epidemiilor, anul trecut, când, pentru a atrage atenția asupra pericolului unei epidemii, a folosit drept exemplu o epidemie ipotetică ce transformă oamenii în zombi.

Instituția a scos, la vremea respectivă, și o broșură cu benzi desenate, în care orașele americane sunt invadate de zombi, arătându-se și ce măsuri trebuie să ia armata, autoritățile civile sau cetățenii înșiși.

Broșura conținea și precizarea că în realitate nu există zombi… până la proba contrarie (n.n.) 

sursa: jurnalul.ro

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer