Ieri 23 septmbrie 2012Federația Comunitților Evreiești din Romnia (F.C.E.R.), n parteneriat cu The American Jewish Joint Distribution Committee – Romnia, a organizatincepnd cu ora 11.00, in Parcul Unirii din București, Shalom Ierusalim si Tishrei Festival (Tishrei este numele primei luni a calendarului ebraic).

Manifestarea, organizat pentru prima dat in Romniaare ca principale scopuri comunicarea cultural intre oameni aparținnd diferitelor confesiuni și promovarea Ierusalimuluiorașul celor trei mari religii monoteiste (iudaism, crestinism și islamism) – istoria, cultura și tradițiile acestui important oraș.

DeșiManifestarea se declara ca facnd parte din “politica de promovare a dialogului cultural, a ntelegerii și respectului culturii si tradiției fiecrui om n parte, a comunitților, ca entitți sociale, pe care Federația Comunitților Evreiești din Romnia și Joint Romnia le propune și le promoveaz , pentru binele tuturor“, manifestarea a fost una exclusiv evreiasc, cu cntece, tradiții și obiceiuri evreiești, ceea ce duce cu greu la ideea de dialog inter-confesional și cultural.

Participanții erau discret (dar atent !) verificați de niște “bieți” atletici, tunși scurt, plasați la capetele aleii de acces la eveniment, ca nu cumva s intre vreun “neavenit” care nu face parte din “poporul ales”.

Nu i-am vzut acolo deloc invitați pe palestinieni (care au și ei o parte din orașul Ierusalim !), și nici pe creștini… Halal “dialog” !

Deci, din nou, avem de-a face cu o “pax iudaica” n care se “lupt pentru pace, pn cnd nu va mai rmne piatr pe piatr”, vorba unei glume de pe vremea internaționale socialiste 🙂

 

CategoryCauze Naţionale

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer