Un protest amplu a avut loc marți după-amiază pe străzile din jurul clădirii legislativului spaniol. În fața clădirii, mii de manifestanți care au cerut demisia actualului guvern conservator de la Madrid.

Protestatarii adunați în fața Parlamentului spaniol s-au bătut cu forțele de ordine. Incidentele violente dintre poliție și protestatari au avut loc în Plaza Neptuno, zona cea mai apropiată de Parlament.

Poliția a intervenit în forță și a efectuat mai multe arestări în momentul în care un grup mic a rupt unul dintre gardurile care separă Plaza de Carrera de San Jerónimo, informează El Pais.

Proteste violente la Madrid. Oamenii cer demisia guvernului

Cel puțin 15 persoane au fost reținute, iar alte 9 rănite.

De la primele ore ale dimineții, sute de agenți ai forțelor de ordine au blocat accesul către Congresul Deputaților și au efectuat identificări ale persoanelor care doreau să treacă prin zonă.

Plaza Neptuno, în imediata apropiere a legislativului, s-a umplut apoi de manifestanți în orele după-amiezii, convocați pentru a protesta împotriva actualei guvernări și a măsurilor de austeritate pe durata ședinței de plen a parlamentului, potrivit Agerpres. Aceștia solicitau și începutul unui nou proces de formare a legislativului, transmite postul de știri Canal 24 Horas.

Cel puțin trei marșuri de protest față de măsurile de austeritate au avut loc simultan în după-amiaza zilei de marți în capitala spaniolă, convocate fiind sub sloganul “Încercuiește Congresul”.

Protestatarii au pornit din trei locuri centrale ale Madridului și doreau să se apropie de clădirea legislativului spaniol pentru a o încercui pe durata ședinței în plen. Poliția a înconjurat însă clădirea legislativului spaniol cu garduri de metal și sute de agenți ai forțelor de ordine, care au organizat filtre de securitate desfășurate pe un perimetru de 500 de metri în jurul Congresului Deputaților.

Sursa: RTV.NET 

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer