brecorder.com

Ministerul francez al ecologiei, dezvoltării durabile și energiei intenționează să includă în legislație noțiunea de “infracțiune ecologică”, în urma deciziei de condamnare a grupului “Total” pentru consecințele naufragierii petrolierului Erika.

Decizia marchează o zi imporantă pentru dreptul mediului din lumea întreagă, potrivit ministrului francez al ecologiei, Delphine Batho, și ministrului delegat pentru transporturi, mare și pescuit, Frédéric Cuvillier, scrie într-un comunicat transmis de cele două instituții și citat de Agerpres.

Un comitet de juriști pe probleme de mediu va lucra la includerea noțiunii de “infracțiune ecologică” în legislația franceză. Faptul că poluatorul plătește, confirmarea răspunderii penale și obținerea unei reparații pentru partea civilă reprezintă progrese majore, potrivit Ministerului Ecologiei din Franță.

Franța ar trebui să ia inițiativa în cadrul Adunării Generale ONU pentru introducerea unui protocol adițional la Convenția Națiunilor Unite asupra dreptului mării încheiată la Montego Bay (Jamaica) în 1982, în scopul de a se crea o protecție juridică internațională, mai precizează cei doi miniștri în comunicatul citat.

sursa: capital.ro

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer