n urm cu dou zile așteptam la nalta Curte de Casație și Justiție s mi vin rndul cu cele dou dosare n care reprezentam n calitate de avocat doi clienți. Zpușeal n sal, boxa plin de arestați ale cror dosare erau luate cu prioritate. Ies n curte cu intenția de a-mi cumpra ceva de mncare de la Gregory`s-ul din colț. Era aproape 12. Și, ca ntr-un film de mna a 3-a, ncep s apar personaje: un individ cu o camer video pe umr care filmeaz strada (figur vag cunoscut), apoi, la 2 minute, un el și o ea (clar de la curs), care ncep s mpart pliante pe strad cu ultimul discurs telefonic al lui Magnus Aurolson. n 15 minute au aprut pe trotuarul de vis-a-vis o mulțime de foști colegi de curs de la yoga, care au desfșurat bannere, mesaje pe tema abuzurilor mpotriva MISA.

ncepe s curg un dute vino de figuri cunoscute. Unii m salut, ații se crispeaz sau pur și simplu m ignor. Simona Lungu (cu niște ochelari imenși de soare) are intenția de a intra n cldire, m remarc și face cale ntoars, pitindu-se printre mitingiști.

Cristina Mțu m salut amiabil, la fel și Jolt. M pun la povești cu unul dintre martorii din dosarul de la etaj, plecat de mult de la MISA și recent ntors din India. Afar, mitingul ncepe. O voce strig: DREPTATE PENTRU MISA ! DREPTATE PENTRU GREGORIAN BIVOLARU ! Apoi, ceilalți i urmeaz n cor, scandrile.

M gndesc, cu tristețe, c au avut profesor bun n materie de mitinguri. n urm cu 7 ani, eu eram cel care scoteam oamenii n strad, cernd dreptate. Ce s-a schimbat oare ntre timp ? ntre timp, ei strig pentru o persoan care juridic nu mai exist cu acel nume. n mod hilar, Gregorian Bivolaru recunoaște fr nici o problem c și-a schimbat numele… din rațiuni de siguranț – zice el. Probabil c l-a luat gura pe dinainte n interviul telefonic, iar cei de pe yogaesoteric au cenzurat n consecinț interviul, cci pasajul sta nu apare transcris. Apare ns n fuțuica pe care au mprțit-o la poarta instanței.

Nu contest abuzul la care a fost supus att el ca individ, ct și cursanții. Nu neg nici comanda politic n dosarul su, precum și nverșunarea presei. Acestea sunt de domeniul evidenței. Asta e Romnia nenorocit n care trim, n care unii simt nevoia s serveasc circ unui popor din ce n ce mai ndobitocit.

ns asta nu l scuz pe Gregorian Bivolaru și nu l exonereaz de faptele sale, unele aflate de multe ori la limita legalitții. ntr-o țar cu adevrat democratic, MISA și Magnus Aurolson ar fi fost cercetați penal pe ndelete, fr arestri, fr mascați, ci doar așa, metodic, contabilicește. Și tot așa, ar fi fost trimiși n judecat, cu probe clare, strnse n mod legal, nu cu heirupisme milițienești. Ce ar mai fi putut spune atunci Gregorian Bivolaru despre practicile lui sexuale și obținerea de beneficii materiale din “impresariat artistico-pornografic” ? Așa, url n gura mare c i se nsceneaz un abuz, și trebuie s fiu de acord cu el, cci are dreptate. ns nu am putut fi de acord s mai merg alturi de el, dac refuz s se opreasc. Și nu s-a oprit, deci drumurile noastre s-au desprțit.

Ascult cu amrciune cum cei din mitingul MISA cer DREPTATE. Și mi dau seama ct de orbi spiritual au devenit. Nu au nțeles nici ei, nici Magnus Aurolson c dac vrei s ți se fac dreptate, trebuie s faci la rndul tu dreptate. Cci cum faci altuia, așa ți se va ntoarce și ție. Dreptate pentru avocatul Nițurad. Dreptate pentru acea fat din Japonia, hituit n Justiție pentru insucesul crții lui Magnus Aurolson. Dreptate pentru Petric Groza. Și pentru atția alții. Dumnezeu nu bate cu parul, ci d fiecruia dup cum merit ! Și victimizarea are limitele ei.

CategoryCauze Naţionale
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares