Cine conduce de fapt Europa “Unită” !?

de Mihai Rapcea

Astăzi au avut loc două evenimente care – deși sunt despărțite de peste două decenii, au o stranie conexitate prin semnificația lor istorică aparte.


Primul este Căderea Zidului Berlinului, pe care germanii o serbează în fiecare an pe 3 octombrie, rememorând bucuria reunificării de acum 22 de ani. Momentul respectiv a reprezentat pentru întreaga Europă un sentiment de ușurare colectivă. Simțeam cu toții că talpa sovietică a fost alungată definitiv din inima continentului, cu tot ce înseamnă asta: comunismul primitiv, reducerea omului la animalitatea lipsită de dimensiunea spirituală a existenței Divinității. Asta credeam în 90, la reunificarea Germaniei, când ne miram de ce nu ne unim și noi cu frații noștri de peste Prut !?

Între timp însă, am ieșit și noi din țarcul comunist și am luat contact cu realitățile europene. Iar ceea ce am descoperit i-a făcut pe unii să fugă în apoi (măcar cu gândul) la vremurile de tristă amintire ale dictaturii ceaușiste, iar pe alții să constate cu stupoare că așa-zisul “capitalism sălbatic” occidental este de fapt tot o formă (mascată abil – ce e drept) de comunism, căci sistemul vestic are aceleași trăsături fundamentale ca și cel estic: lipsei de Dumnezeu din comunismul care dărâma biserici îi corespunde în Vest ateismul și formalismul fără suflet, care schimbă bisericile în teatre, sali de sport și în general orice altceva înafară de biserici; corespondentul colectivizării forțate și lipsei liberei inițiative individuale din comunism îi corespunde în vest corporatismul multinațional care înghite și sufocă micul întreprinzător; planului cincinal și guvernării de tip centralizat – specifice internaționalei socialiste, îi corespund în Vest unificarea economică și monetară și conducerea tot mai centralizată – în detrimentul economiilor și populațiilor naționale.

De aceea, nu e de mirare că astăzi, când nemții aniversează 22 de ani de la căderea Zidului Berlinului, noi primim de la Plenul Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei o respingere cu161 de voturi impotriva si doar 23 pentru a Amendamentului privind angajamentele Rusiei fata de Consiliul Europei,ce  prevedea restituirea tezaurului romanesc de catre Rusia si modul in care se poate incepe acest proces. Tezaurul Romaniei, evacuat in Rusia in timpul Primului Razboi Mondial, includea, pe langa multe obiecte de patromoniu, 91,2 tone de aur, nerecuperate pana acum, si care sunt evaluate in prezent la 3,2 miliarde de euro. Din aceasta cantitate, circa 90% erau monede de aur, iar 10% aur fin, sub forma de lingouri.

Cu 148 voturi impotriva si 16 pentru a fost respins si amendamentul 8 care atragea atentia ca “Federatia Rusa nu si-a indeplinit, pana la aceasta data, toate obligatiile si angajamentele (…) privind restituirea tuturor proprietatilor si bunurilor solicitate de state membre ale Consiliului Europei, precum si proprietati religioase si culturale“. 

Cel de-al treilea amendament respins, 11, prevedea ca in proiectul de rezolutie sa fie introdus un paragraf, ce obliga Federatia Rusa sa restituie bunurile culturale si proprietatile reclamate de statele membre ale Consiliului Europei. Amendamentul 11 a fost respins cu 170 de voturi impotriva si 20 pentru. 

Cine a citit cărțile lui Victor Suvorov știe că Rusia și comunismul nu au fost înfrânte, ci doar au schimbat tactica. Astăzi, Rusia nu își mai impune voința cu tancurile în Europa. Nu are de ce. Pentru că lepra comunismului s-a infiltrat și a ros  până la os orgasnismul european. În universitățile din Franța, socialismul este deja o tradiție și virează periculos către comunism. În Italia și Spania, criza a dat apă la moară mișcărilor de stânga. Iar în Germania, “motorul economic al Europei”, un mare număr de politicieni au fost descoperiți ca ocupând locuri călduțe în  Consilii de Administrație (bine plătite !) ale unor firme cu capital rusesc…

Deci, rezultatul votului de astăzi din Consiliul Europei nu este o surpriză, ci doar demonstrează cine conduce de fapt Europa.

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *