Credeam c le-am vzut pe toate n meseria mea. n 12 ani am vzut ct alții ntr-o viaț. Blciul deșertciunilor, maimuța patimilor umane expus la vedere cu toate hidoșeniile ei. M-am nșelat. Ieri am avut parte de un nou “șoc cultural” care mi-a demonstrat ct de greu se schimb (n bine) natura uman și ct de anevoioas (dac nu imposibil !) este civilizarea pentru unele etnii – ȘI M REFER AICI N SPECIAL LA ȚIGANI !

Deci, m sun acum 2 zile un client – din categoria celor pe care nu i poți refuza (colegii de breasl știu la ce m refer: tipologia venit pe recomandare, cu pedigree…).

mi expune o situație ciudat: fiul su, un tnr de 22 ani, timid cu fetele, a cunoscut pe portalul de socializare Badoo o tnr “domnișoar” dornic (n aparenț !) de distracție. El se d Grande de Spania, ea Cenușreas n nevoie. Așa c tnrul nostru plnuiește cu don-șoara cu pricina un weekend la munte, la cabana tatlui biatului, el urmnd s asigure toat cheltuiala. Și ca s nu se simt stingheri cei doi porumbei, ea zice c mai aduce o prieten, iar el un prieten, s fie doi la doi…

Pleac deci vineri sear cei doi flci spre comuna Florești (de lng Cmpina) cu gnduri mari… și buzunarele pline de prezervative. Ajung n Florești pe la 10 seara, direcționați prin telefon de “don-șoara” de pe net pn la casa unde locuiau “fetele”. Bieții parcheaz merțanul decapotabil n fața casei respective, iar fetele le ies n ntmpinare și i invit nuntru, “la o cafea”, pn se schimb de plecare. Guguștiucii intr, ne-bnuind nimic ru. Fetele, aparent singure acas. Una dintre ele (cea cu agțatul pe Badoo) l ntreab pe eroul nostru dac are bani de munte, la care tnrul nostru se bate mndru cu palmapeste buzunarul unde ținea banii. Respectiva se d ghiduș pe lng el, l pipie jucuș și l buzunrește așa, ca n glum – chipurile, s vad ce bani are biatu. i scoate deci din buzunar teancu de lovele și i le paseaz “prietenei” chipurile s i “verifice” dac sunt “adevrați”, la care aia nhaț banii și dispare n camera alturat. n secunda doi, 4 țignoi burtoși, cu cefe groase, sar de te miri unde la bieți, cu urlete de genu: “ce cutați b n casa noastr !? vreți s ne luați fetele !?” și i iau pe fraieri la goan, altoindu-le și cteva bte pe spinare, c tot le aveau (din ntmplare !) n mini…

E 10.30 seara n Florești. Bieților nu le vine s cread. Au fost alergați pn la mașin cu btele, de țigani. Au rmas și fr bani, și fr fete.

Merg la poliție. Acolo, agentul de serviciu refuz s le nregistreze plngerea: “Aveți martori !? Pi, dac n-aveți, degeaba o depuneți.” Cu multe insistențe, le primește plngerea, dar refuz s le dea numr de nregistrare. Bieții revin a doua zi. La poliția din Florești nimeni nu-i bag n seam, dup nenumrate insistențe și telefoane primesc și numrul de nregistrare, ns nimeni nu pare dispus s fac anchet. C poliția din Florești ține cu hoții, nu mai e de mult un secret pentru nimeni. La insistențele bieților care nu se dau duși de acolo, cerndu-și banii napoi, un polițai le sun pe fete (deci le cunoștea !) și le cheam n lehamite, la o declarație. Pe smardoii cu btele, nici pomeneal. “Ce, noi suntem recuperatori, s v aducem banii vou ? Prostia s pltește” – le-o arunc milițianu, n btaie de joc. Fetele vin și declar c cei doi… sunt proxeneți care voiau s le duc la munc n strintate, iar ele nu sunt dect niște victime care s-au prins la timp, și au declinat oferta ! Bieții pleac nuciți de acolo. Unul e absolvent de Drept, cellalt de ASE, dar se simt c n prima zi de școal: școala vieții la seral. Cursul “Cum s i faci la buzunare pe fraieri“.

La momentul sta intervine tatl eroului principal – care m angajeaz ca avocat s merg cu ei la Florești, s descurcm ițele cu poliția de acolo.

Deci, mergem noi la Florești. Evident, nu ne bag nimeni n seam, deși este clar c venirea noastr a fost remarcat. Ni se spune s așteptm venirea șefului de post, agentul principal Alesu, care acușica tre s pice de la Cmpina… n vreme ce noi așteptm afar, suntem patrulați la fiecare 2 minute de bieții din seara cu btele…

Vine și șefu de post, un tnr de 28 de ani. ntre timp, ne informm și noi pe alte canale, și aflm amnunte. E nou și n-a apucat nc s fie “mnjit” de clanurile de mafioți din zon – spre deosebire de colegii si mai vechi. Deci, dl. Alesu ne primește n birou și avem o discuție amiabil. i explicm c știm deja cine sunt respectivii, știm c sunt recidiviști, știm c are zeci de plngeri cu ei, cu același mod de operare. Și mai știm și “cine-i ține n brațe” și le d NUP-uri n serie, de la Parchetul de pe lng Judectoria Cmpina. Respectivul d neputincios din umeri și ne explic c nu el d soluțiile, ci procurorul. Aproape mereu același, n cazul clanurilor de țigani din Florești. Din partea lui, avem tot concursul. Deasupra biroului, are pe perete harta criminogen a localitții, pe care figureaz cu pioneze de culori diferite, zonele unde s-au comis infracțiuni și tipurile de infracțiuni. n stnga jos a hrții, are și o “legend” a culorilor folosite. Cu galben sunt marcate nșelciunile și tlhriile – toate pe zona unde au avut peripețiile bieții noștri cu cei din Clanul Ciufu.

Ne roag s așteptm la cofetria din colț cteva minute pn rezolv el niște probleme urgente, și ne cheam el din nou. Ne conformm și coborm la un suc. Dup cteva minute apar “fetele”, nsoțite de “bieții” cu btele (de data asta fr ele). Despre “fete”, numa de bine. Triasc fotoșopu și machiaju gros ! Bine a zis poetul Ovidiu cnd spunea c femeia și purpura trebuie apreciate numai la lumina zilei și nu n lumina lunii, cnd aparențele nșeal. Tatl biatului i d stuia o scatoalc dup ceaf și i spune: “Pi dup una ca asta ai venit tu pn aici ?!” “Prea altfel n pozele de pe net…” ngaim el, cu obrajii roșii de rușine. Baragladinele vor s o dea la pace și promit s returneze bani ntr-o lun, sau chiar mai repede, “dac pic alți fraieri”.

Refuzm oferta și ne ntoarcem n biroul domnului Alesu. Se iau declarații. Colegii de post, vizibil deranjați de activitatea și prezența noastr, și fac de lucru cu diverse pretexte prin biroul șefului, trag cu ochiu și urechea la ce se scrie, apoi i vedem pe fereastr cum se discut n șoapt, n curte, afar, cu clanul colorat, din ce n ce mai nervos. M-au recunoscut de la OTV, aud cum se șoptește ceva de “avocatu la a lu Diaconescu”.

Terminm declarația și plecm. Afar, bieții sunt abordați din nou de “clanul nigerienilor”, cu promisiunea c și primesc banii n 3 zile.

S mai cunoști oameni pe internet !

 

CategoryCauze Naţionale
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares